ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΙΜΝΩΝ”

Τη συνήθη ηρεμία των νερών στις λίμνες  Πλαστήρα, Σμοκόβου και Στεφανιάδας, «τάραξε» και φέτος το “Φεστιβάλ Λιμνών” που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, σε συνεργασία με τους δήμους Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Αργιθέας και το σύλλογο Κερασιωτών.

Μια πλειάδα καλλιτεχνών, μουσικών και θεατρικών σχημάτων, έδωσαν ξεχωριστό τόνο στο φετινό καλοκαίρι.

Τις δεκάδες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή των τριών λιμνών, αλλά και σε πολλούς ακόμη οικισμούς της πεδινής περιοχής,  παρακολούθησαν χιλιάδες πολίτες από την Καρδίτσα, καθώς και πολλοί επισκέπτες αποδεικνύοντας την απήχηση και την εμβέλεια του φεστιβάλ.

festival2Μεγάλα μουσικά ονόματα όπως οι:  Γλυκερία, Μπάσης, Ανδρέου, Τσανακλίδου, Αντωνοπούλου, Χρηστίδου, Πυροβολάκης  και ποιοτικά θεατρικά σχήματα όπως η θεατρική σκηνή, το θέατρο «Όψεις», το Περιφερειακό θέατρο, το θεατρικό εργαστήρι Καρδίτσας, το θέατρο σκιών «Καραμαγκιόλας», προσέφεραν μαγικές βραδιές στους θεατές των εκδηλώσεων και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Το φεστιβάλ πλέον αποτελεί θεσμό για την Καρδίτσα και κάθε χρόνο σημειώνει  μεγαλύτερη επιτυχία αποδεικνύοντας ότι ο καλός – ποιοτικός πολιτισμός μπορεί συγχρόνως να είναι μαζικός και να απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Με αφορμή την επιτυχημένη ολοκλήρωση του Φεστιβάλ, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε τα εξής: “Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρά τη δυσμενή συγκυρία βρίσκεται σταθερά αρωγός σε κάθε δράση που προάγει τον πολιτισμό, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως ο πολιτισμός αποτελεί το αντίδοτο στη βαθιά κρίση που δεν είναι μόνον οικονομική, αλλά και κρίση αξιών στην κοινωνία μας. Μέσα από τις δεκάδες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις δόθηκε η ευκαιρία σε χιλιάδες επισκέπτες να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους και να έρθουν σε επαφή με πολυποίκιλες μορφές πολιτισμού. Ο πολιτισμός ενώνει, ανακουφίζει και ανατάσσει την ψυχή και το πνεύμα. Είναι η ισχυρότερη απάντηση στις δυσκολίες της ζωής. Γι’ αυτό και προχωρούμε στηρίζοντας τον.

Θέλω να ευχαριστήσω την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας, τους τοπικούς συλλόγους και φορείς αλλά και τους δήμους Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Αργιθέας καθώς και τον κόσμο που επέλεξε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις. “

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com