ΣΥΝΑΞΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ

 

Λίγες ημέρες μετά την κορύφωση του ετήσιου φαινομένου της φθινοπωρινής ισημερίας (Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 11:20) καλούνται τα μέλη και οι φίλοι της Περραιβοθεσσαλικής Ομάδας του ΥΣΕΕ Θεσσαλίας να παραβρεθούν στον εορτασμό της έλευσης του φθινοπώρου την ερχόμενη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11 το πρωί στο χώρο της Αρχαίας Περραιβικής Δωδώνης,

στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. Λίγο νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στη ταβέρνα “Διόνυσος” (10ο χιλ. εθνικής οδού Ελασσόνας-Κοζάνης). Μετά το πέρας της ιεροπραξίας, στις 11.30, θα ακολουθήσει συζήτηση και συμπόσιο στη ταβέρνα “Διόνυσος”.

Να σημειωθεί ότι η φθινοπωρινή ισημερία αποτελεί ένα από τα τέσσερα ημερολογιακά ορόσημα των Ελλήνων (μαζί με την εαρινή ισημερία και τα δύο ηλιοστάσια), σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη του φθινοπώρου, όπου οι νύχτες αρχίζουν να διαρκούν περισσότερο από τις ημέρες με κορύφωση το χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου. Αστρολογικά, συντελείται η είσοδος του Ήλιου στον αστερισμό του Ζυγού με την «κυριαρχία» του θεού Ηφαίστου και την τέλεση κατά την αρχαιότητα το μήνα Βοηδρομιώνα των Μεγάλων Ελευσινίων Μυστηρίων στο ναό της Δήμητρας. Στις ημέρες μας, δυστυχώς, το θαυμαστό αυτό φαινόμενο περνά απαρατήρητο. Δεν είναι όμως τυχαίο που η ετήσια σεζόν ξεκινά τον Σεπτέμβρη. Είναι η ιδανικότερη εποχή για την έναρξη μιας νέας περιόδου ζωής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ