ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΟ Β΄ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

 

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και τα Γραφεία Δραστηριοτήτων της Α΄ θμιας και Β΄ θμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, διοργανώνουν διήμερο μαθητικών παραστάσεων αρχαίου δράματος στο Β΄αρχαίο θέατρο της πόλης μας, στις 2 και 3 Οκτωβρίου.

Ο Δήμος Λαρισαίων θέτει υπό την αιγίδα του αυτές τις παραστάσεις, θεωρώντας ότι η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μας, θα λειτουργήσει ως ζωογόνος δύναμη στην κουλτούρα της σύγχρονης κοινωνίας και ειδικότερα των μαθητών και των σπουδαστών. Η πρωτοβουλία ανήκει στο δημοτικό σύμβουλο και εκπαιδευτικό Απόστολο Σουρλαντζή, πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτιστικών Θεμάτων του Δήμου Λαρισαίων.

ειρηνηΣκοπoί της διοργάνωσης είναι: η ανάδειξη και η προβολή του αρχαιολογικού χώρου του  Β΄ θεάτρου, που μέχρι σήμερα βρίσκεται στη σκιά του Α΄ θεάτρου, η βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα, η συμμετοχή των μαθητών όχι μόνο του νομού  Λάρισας αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας και η καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας των νέων και όλων των συμπολιτών μας.

Στόχος των διοργανωτών για την τρέχουσα σχολική χρονιά είναι η διοργάνωση Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων σχολείων .

Η φετινή διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο της διεκδίκησης από την πόλη μας, της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

To πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, ώρα 7 μ.μ.

Μαθήτριες της σχολής Καραβάνα ως Καρυάτιδες, θα παρουσιάσουν ένα δρώμενο αναπαράστασης του χορού των ιερειών της θεάς Άρτεμης και στη συνέχεια

Το Γυμνάσιο  και το Λύκειο Αρμενίου θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση  «Αγαμέμνων» του Αισχύλου.

Σάββατο 3 Οκτωβρίου, ώρα 7 μ.μ.

Το 4ο Γυμνάσιο Λάρισας θα παρουσιάσει την “Ειρήνη” του Αριστοφάνη σε διασκευή Δ. Ποταμίτη, μέσα από μια διαφορετική ματιά, με μουσική ,τραγούδι και χορό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ