ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ!

Συναδέλφισσες,  Συνάδελφοι, Καλή σχολική χρονιά με Υγεία και δημιουργικότητα!

Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν αλλά η σκληρή πραγματικότητα παραμένει! Τα κενά αγγίζουν τον αριθμό των 25.000, η πρόσληψη των αναπληρωτών δεν έχει ακόμη ξεκινήσει εξαιτίας των αστοχιών του Υπουργείου, οι διορισμοί μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού αποτελούν απατηλό όνειρο λόγω της υπογραφής του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επιπλέον επικρέμεται η εντεταλμένη από τον ΟΟΣΑ αξιολόγηση του υπό διάλυση δημόσιου σχολείου.

Αναδεικνύοντας λοιπόν τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και του σχολείου, που είναι απόρροια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και εφαρμοσμένων ΄΄μεταρρυθμίσεων΄΄, της λιτότητας και των περικοπών που έχουν επηρεάσει όλη την κοινωνία, απαιτούμε κινήσεις χρήσιμες και αποτελεσματικές για τους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο.

Οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και το δικαίωμα της νέας γενιάς στη μόρφωση, στην πραγματικά δωρεάν δημόσια εκπαίδευση, επιβάλλουν αλλαγή της εκπαιδευτικής πολιτικής, στην κατεύθυνση της στήριξης και ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, της αναβάθμισης του περιεχομένου των σπουδών, της χρηματοδότησης, της ολόπλευρης στήριξης του εκπαιδευτικού και της αντιμετώπισης της μαθητικής διαρροής.

Η πρότασή μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, την ελαχιστοποίηση των ταξικών φραγμών, την εφαρμογή αντισταθμιστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα παιδιά αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Αγωνιζόμαστε για τη λειτουργία ενός αξιόπιστου συστήματοςΤεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς και ενός δημόσιου μεταλυκειακού συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης. Όλες οι δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης διεκδικούμε να υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας.

Καλούμαστε όλοι, σε μια εποχή που δε δικαιολογούνται πολιτικές απερισκεψίες και πειραματισμοί, σε μια εποχή που απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της συλλογικής-κινηματικής δράσης, ώστε ενωτικά και οργανωμένα να απαιτήσουμε σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία, διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών λειτουργών με εργασιακή προστασία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα.

Επειδή τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, που δυστυχώς το πολιτικό σύστημα δείχνει ανίκανο να τα επιλύσει, είναι μεγάλα και πολλά (συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό, μισθολόγιο, εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ – αξιολόγηση, οργανικότητα, αποσπάσεις, αριθμός μαθητών ανά τμήμα – διορισμοί, μαθητεία – κατάρτιση, επαναφορά ωραρίου, δώρων, αδειών (κ.λ.π) οφείλουμε όλοι μαζί ν’ αγωνιστούμε. Να αγωνιστούμε για τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, τους μαθητές μας και τον εκπαιδευτικό. Πιστεύουμε στην ελπίδα του εργαζόμενου, του κάθε πολίτη, του αγωνιστή, στην ελπίδα που ενδυναμώνει τον αγώνα και τον εκπαιδευτικό γιατί ο εκπαιδευτικός είναι η ελπίδα και η δύναμη της εκπαίδευσης και η εκπαίδευση είναι η ελπίδα και η δύναμη της χώρας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com