ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗ ΝΔ ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ, ΒΟΡΙΔΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βλέποντας τη ΝΔ να μπαίνει σε νέο κύκλο εσωστρέφειας μετά την ήττα της Κυριακής πήρε μαζί με το γραμματέα του κόμματος Α. Παπαμιμίκο την απόφαση να ανοίξει τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποφάσισε να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής νέου Προέδρου του κόμματος, και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό.

Η σχετική πρωτοβουλία Μεϊμαράκη ήρθε μετά από συνεργασία που είχε το βράδυ της Δευτέρας με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Οι πρώτες υποψηφιότητες

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης Μεϊμαράκη, άρχισαν να ακούγονται τα πρώτα ονόματα υποψηφίων, με τους κ.κ. Β. Μεϊμαράκη, Κ. Μητσοτάκη και Μ. Βορίδη να παίρνουν θέση μάχης.

Ο βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Αντώνη Σαμαρά, δεν έκρυψε ποτέ την φιλοδοξία του να ηγηθεί της Κεντροδεξιάς, και ήδη πολιτικοί φίλοι του ασκούν πιέσεις ώστε να προχωρήσει άμεσα στις σχετικές ανακοινώσεις, προκειμένου να προλάβει άλλους… ενδιαφερομένους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να εκφράσει τη φιλελεύθερη πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μετά την ιστορική ήττα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, ήρθε κοντά και στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τον αναβάθμισε σε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος.

Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και ο Μάκης Βορίδης αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, με τη συγκρουσιακή διαδρομή, το πέρασμα από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και τη μεταγραφή στη Νέα Δημοκρατία, έχει ήδη καταγραφεί ως ο βασικός εκπρόσωπος της δεξιάς τάσης του κόμματος.

Και παρόλο που εκτιμάται ότι δεν έχει πιθανότητες να κερδίσει την ηγεσία, εκφράζοντας το σύνολο της Κεντροδεξιάς, θα είναι υποψήφιος, ώστε να καταγράψει δυνάμεις, και να έχει διακριτό ρόλο την επόμενη μέρα, δίπλα στον νέο αρχηγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την υποψηφιότητα Βορίδη προκρίνει το “σαμαρικό” στρατόπεδο, και ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής θα έχει τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος άλλωστε τον πίστεψε και τον έφερε στη Νέα Δημοκρατία.

Οι δηλώσεις του στο Μega
Μιλώντας o Μάκης Βορίδης στην «Κοινωνία Ώρα Mega» χαρακτήρισε ως «απολύτως ορθή» την επιλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.
Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος απάντησε: “Θα το δούμε στην πορεία, δεν είναι κάτι που έχω να πω τώρα”.
Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο κ. Βορίδης είπε ότι “είναι ένα από τα λαμπρά στελέχη της ΝΔ, έχει παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, έδωσε ένα σπουδαίο αγώνα στις εκλογές και έχει να προσφέρει”. “Αν θα έχει υποψήφιος ή όχι είναι δικό του θέμα”, πρόσθεσε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ