ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των Βιβλιοθηκών Τυρνάβου και Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2015 με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι…. ένας κόσμος ανακαλύψεων», μια δράση της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο του Future Library

για την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Σε σχετική ανακοίνωση των υπεύθυνων των δύο βιβλιοθηκών αναφέρονται τα εξής:

“Από τις 15 Ιουνίου έως την 1 Σεπτεμβρίου, στο χώρο των Δημοτικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Τυρνάβου, πραγματοποιήθηκαν 19 δράσεις στη Βιβλιοθήκη Αμπελώνα και 12 στη Βιβλιοθήκη Τυρνάβου που απευθύνονταν στα παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών. Συμμετείχαν 858παιδιά στον Αμπελώνα και 687 στον Τύρναβο, 25 εθελοντές – εμψυχωτές και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης Τυρνάβου και Αμπελώνα. Συντονίστριες καλοκαιρινής εκστρατείας, οι βιβλιοθηκονόμοι Αντιγόνη Χαρού-Λιλή και  Ματίνα Οικονόμου-Τσικριτσή.

Οι δράσεις κάλυψαν διάφορους τομείς δημιουργικών δραστηριοτήτων όπως δημιουργικά εικαστικά εργαστήρια, αναγνώσεις και αφηγήσεις βιβλίων, μάθηση μέσα από τα παιχνίδια, βιντεοπαρουσιάσεις, εργαστήρια κεραμικής, κατασκευών, κολάζ και πολλά άλλα.

Οι Βιβλιοθήκες και το φετινό καλοκαίρι πρόσφεραν χαμόγελα, χαρά, δημιουργικότητα και αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους. Η επισκεψιμότητά τους αυξήθηκε καθώς και οι δανεισμοί των βιβλίων, κατά 1.100 δανεισμοί βιβλίων για τη Βιβλιοθήκη Αμπελώνα και 1079 δανεισμοί για τη βιβλιοθήκη Τυρνάβου.

Ευχαριστούμε τα παιδιά για τη μεγάλη συμμετοχή που είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας, αλλά και τους γονείς που με προθυμία μας τα εμπιστεύθηκαν και μας βοήθησαν όταν χρειάστηκε. Επίσης, τους εθελοντές – εμψυχωτές και χορηγούς για την πολύτιμη βοήθειά τους και την πολύ σημαντική συμβολή τους στην υλοποίηση των δράσεων. Τους ευχαριστούμε όλους!

Ευχαριστούμε τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής μας για την προώθηση και προβολή των εκδηλώσεων.

Τέλος, ευχαριστούμε την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας για 3η συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή των Βιβλιοθηκών Τυρνάβου και Αμπελώνα, καθώς και για τη συνεργασία και την υποστήριξη των Βιβλιοθηκών  μας”.

Γωνιά παραμυθιού στη Βιβλιοθήκη Αμπελώνα

Γωνιά Παραμυθιού για τους μικρούς μας φίλους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα. Από τις αρχές Οκτωβρίου τα απογεύματα στο χώρο του Αναγνωστηρίου οι παραμυθάδες θα σας ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών με μουσική και πολλές πολλές εκπλήξεις. Οι εγγραφές ξεκίνησαν ήδη. Υπεύθυνη προγράμματος η Βιβλιοθηκονόμος Ματίνα Οικονόμου.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com