ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Με μεγάλη επιτυχία, τη μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά για το μήνα Σεπτέμβριο, πραγματοποιήθηκε η 69η εθελοντική αιμοδοσία των κατοίκων του Αμπελώνα στο Ιατρείο  για το Φθινόπωρο του 2015.

elp2 elp1Στην αιμοδοσία προσήλθαν πάνω από 80 άτομα, πρόθυμα να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους για τον άρρωστο συνάνθρωπό μας. Τελικά, και ύστερα από τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο από τον ιατρό του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας κ. Μάκη Σταμπουλτζή, έδωσαν αίμα 70 Αμπελωνίτες, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ για το Σεπτέμβριο στον Αμπελώνα.

Από αυτούς οι 13 έδιναν αίμα στο Σύλλογο «Η ΕΛΠΙΔΑ» για πρώτη φορά.

Ακόμη, χάρη στα παιδιά, τους αρχηγούς και τους γονείς του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και η μεταφορά της φλόγας της αγάπης, της ελπίδας και της ζωής, της φλόγας της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που αυτή την περίοδο πραγματοποιείται παντού στην Ελλάδα από την Π.Ο.Σ.Ε.Α. από την είσοδο του Αμπελώνα στην Κεντρική Πλατεία και από εκεί στο Ιατρείο, όπου διεξάγονταν η 69η αιμοδοσία της ΕΛΠΙΔΑΣ του Αμπελώνα.

Εκεί οργανώθηκε μικρή εκδήλωση για το άναμμα του βωμού με χαιρετισμούς και ευχαριστίες προς τους μικρούς Λαμπαδηδρόμους από τον Πρόεδρο του Συλλόγου “Η ΕΛΠΙΔΑ” κ. Απ. Παπαϊωάννου, το γιατρό της Αιμοδοσίας κ. Μάκη Σταμπουλτζή, τον εκπρόσωπο της Π.Ο.Σ.Ε.Α. και υπεύθυνο για τη Λαμπαδηδρομία στην Κεντρική Ελλάδα κ. Απ. Πανταζώνα, την Πρόεδρο του Δ.Σ. Τυρνάβου κ. Ρούλα Σουρλατζή και τον Αρχηγό του Συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα κ. Θοδωρή Δούβλη.

elp4Ακολούθησε είσοδος των Λαμπαδηδρόμων στο χώρο, όπου διεξάγονταν η αιμοδοσία, για να δουν την όλη διαδικασία, να μάθουν περισσότερα για το αίμα και την αιμοδοσία και αργότερα, όταν μεγαλώσουν,  κάποιοι από αυτούς να αποφασίσουν να γίνουν Εθελοντές Αιμοδότες.

Μόνο με τέτοιες κινήσεις και δράσεις, πιστεύουν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» του Αμπελώνα, ευαισθητοποιείται περισσότερο ο κόσμος σε θέματα εθελοντισμού και αιμοδοσίας  και παρακινούνται και άλλοι συνάνθρωποί μας να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ