ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ «ΒΑΜΒΑΚΕΝΙΟΣ» ΣΤΟ ΟΥΗΛ

Η Ομάδα Ψυχοπαιδαγωγικής Ενημέρωσης και Εμψύχωσης «Έκφραση», παρουσιάζει το σχέδιο δράσης «Βαμβακένιος»: Παίξε – πλέξε – δημιούργησε μαζί του.

Ο “Βαμβακένιος” θα ανοίξει τις πύλες του στο Θέατρο ΟΥΗΛ την 1η Οκτωβρίου 2015 στις 20:00 με την  παρουσίαση του βιβλίου του Λάκη Κουρετζή, παιδαγωγού-σκηνοθέτη-συγγραφέα, επίτιμου διδάκτωρα Παν/μίου Αθηνών, δημιουργό του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, με τίτλο «ΘΕΑΤΡΟ και ΥΦΑΝΤΙΚΗ – Με αφορμή τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ του ΠΛΑΤΩΝΑ». Την παρουσίαση θα πλαισιώσει θεατρικό δρώμενο από μέλη της ομάδας.

Η παρουσίαση του βιβλίου αποτελεί μέρος του Σχεδίου Δράσης που θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 10 Οκτωβρίου. Η ομάδα «Έκφραση» κάνει μια καινοτόμο προσπάθεια που στοχεύει να προσεγγίσει το βαμβάκι, ένα πανάρχαιο υλικό , μέσω του θεατρικού παιχνιδιού και από πολλές πλευρές.

Ο “Βαμβακένιος”είναι μια αφορμή να ξαναγυρίσει ο άνθρωπος στις χειρωνακτικές εργασίες.

Εκπαιδευτικές δράσεις τα πρωινά για τα σχολεία, δράσεις για όλα τα παιδιά και τους ενήλικες τα απογεύματα, δημιουργικά εργαστήρια, παρουσίαση βιβλίου, έκθεση φωτογραφίας της Φωτεινής Μπλιάτσου, συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα που στοιχειοθετεί με δυναμισμό την παρουσία της ομάδας «Έκφραση» στην πολιτιστική αποτύπωση της πόλης.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών  του Δήμου Λαρισαίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ