ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΚΕΝΩΝ

Με αφορμή την κριτική που άσκησε η ιστοσελίδα paidis.com στο δ.σ. της ΕΛΜΕ για την επιλογή της να δώσει στη δημοσιότητα ανακοίνωση περί κενών με βολές κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το Σάββατο πριν τις εκλογές, από τον γραμματέα της ΕΛΜΕ κ. Νίκο Παναγιώτου πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Με έκπληξη διαβάσαμε στην, κατά τα άλλα έγκριτη και έγκυρη ιστοσελίδα σας , ανακρίβειες για τον τρόπο και το χρόνο δημοσίευσης των ανακοινώσεων του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η διασταύρωση – πριν τη δημοσίευση- οποιασδήποτε είδησης είναι  υποχρέωσή σας.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε εσάς και τους αναγνώστες σας οτι οι ανακοινώσεις του Δ.Σ., όπως και κάθε σωματείου, προκύπτουν είτε ομόφωνα, είτε πλειοψηφικά και όλες δημοσιεύονται αμέσως μόλις αποκτήσουν την απαραίτητη πλειοψηφία.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση- καταγγελία της ΕΛΜΕ για τους αναπληρωτές και τα κενά στα σχολεία- προωθήθηκε στα μέλη του Δ.Σ. για έγκριση την Τετάρτη, 16/09 και απέκτησε την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. την Παρασκευή βράδυ, 18/9. Την επόμενη στάλθηκε στον Τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό) και στα σχολεία, αφού είναι υποχρέωση του Γραμματέα της ΕΛΜΕ , μόλις μια ανακοίνωση αποκτήσει την πλειοψηφία των μελών ,να δημοσιευτεί ασχέτως ημέρας ή γεγονότων των ημερών.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφόρηση.

Υ.Γ Η προαναφερθείσα  ανακοίνωση έχει εγκριθεί ομόφωνα”.

Σ.Σ.: Δεν μπορώ να κατανοήσω που είδε τις ανακρίβειες ο γραμματέας. Στο σχόλιο της σελίδας έγραφε ότι “το κείμενο οριστικοποιήθηκε δύο μέρες πριν”. Ο ίδιος παραδέχεται ότι το κείμενο προωθήθηκε στα μέλη ακόμη πιο νωρίς δηλαδή την Τετάρτη προ των εκλογών. Τώρα αν τα μέλη δεν ήθελαν ή δεν μπόρεσαν μέχρι το βράδυ της Παρασκευής να δώσουν την έγκρισή τους τότε αυτό δεν αποτελεί ανακρίβεια. Οσο για τη διασταύρωση πρέπει να είστε σίγουροι ότι πάντα γίνεται μέσα από πηγές που επιλέγει το δημοσιογραφικό επιτελείο.

Για το αν έπρεπε να βγει το Σάββατο προ των εκλογών η ανακοίνωση αυτό ας το κρίνουν τα μέλη του σωματείου. Η σελίδα απλά είπε τη γνώμη της χωρίς να θέλει να το παίξει υποστηρικτής της συγκεκριμένης κυβέρνησης, στην οποία έχει ασκήσει πολλάκις σκληρή κριτική για τη μνημονιακή της στροφή και για πολλές από τις επιλογές της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ