ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗ ΧΕΙΡΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Μεγαλοπρεπώς και με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα υποδέχθηκε η Λάρισα το χέρι του Οσίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως, στην πλατεία κάτω από τον Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Αχιλλίου.

xeri2 xeri1Το ιερό λείψανο της χαριτοβρύτου χειρός του αγίου Νεκταρίου μετέφερε από την Αίγινα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και το υποδέχθηκε με ιερά συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, επικεφαλής του ιερού κλήρου και του λαού.

Στην συνέχεια ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Αχιλλίου, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ύδρας κ.Εφραίμ και τον οποίο προσφώνησε δια θερμών λόγων ο οικείος Ιεράρχης κ.Ιγνάτιος, ευχαριστώντάς τον «κυρίως για την μεγάλη ευλογία, που εκόμισε στην πόλη της Λάρισας, με την ευκαιρία μάλιστα της συμπληρώσεως πεντηκονταετίας από των εγκαινίων του Μητροπολιτικού και Καθεδρικού Ιερού Ναού».

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Εφραίμ μίλησε «για την δύναμη του Σταυρού, την χάρη και την ευλογία του και πώς αυτή ενίσχυε κάθε φορά την ταπεινή καρδία του αγίου Νεκταρίου, ο οποίος πρόθυμα και αγόγγυστα κάθε φορά εσήκωνε το σταυρό και τις θλίψεις των αλλεπάλληλων διωγμών ενώ συγχρόνως εβίωνε σε όλο του το μεγαλείο τον σταυρό της αγάπης, δίδοντας πλουσιοπάροχα και σκορπώντας παντού την αγάπη του Χριστού και την στοργή της Εκκλησίας». Συγκινημένος στο τέλος ευχήθηκε «ο άγιος του πόνου και της συγγνώμης να ευλογήσει πραγματικά την πόλη και τους ανθρώπους της και να χαρίσει υγεία και δύναμη σε όσους στις μέρες μας σηκώνουν το δικό τους σταυρό, προσμένοντας την ίαση, την σωτηρία, την λύτρωση και την ανάσταση!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ