ΧΑΡΑΞΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Από την κεντρική πλατεία της Λάρισας ξεκίνησε χθες το Γραφείο Διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 την ευρηματική δράση του για την χάραξη μιας πολιτιστικής διαδρομής μέσα στην πόλη.

Παρά την φθινοπωρινή βροχή το μήνυμα ευαισθητοποίησης για μια βιώσιμη κινητικότητα πέρασε σε αρκετούς πολίτες με την βοήθεια εθελοντών και πολιτών που συνέδραμαν την προσπάθεια.

ΔΙΑΔΡ ΠΟΛΗ δράση αυτή, ενταγμένη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο, είχε ως πρόσθετο στόχο την καταγραφή και των προβλημάτων που καθιστούν δυσχερή την πρόσβαση και την κινητικότητα στην πόλη ιδίως για τις ευπαθέστερες ομάδες των ατόμων με αναπηρία.

Στελέχη λοιπόν του Γραφείου Διεκδίκησης αλλά και πολίτες περπάτησαν από την κεντρική πλατεία προς το Γαλλικό Ινστιτούτο, ακολούθως προς την Δημόσια Βιβλιοθήκη, το Δημοτικό Ωδείο και κατέληξαν στο Δημαρχείο όπου τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης Απόστολος Καλογιάννης. Παρόντες στην διάρκεια της δράσης ήταν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Π. Σάπκας, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Αστικής Ανάπτυξης και Υποδομών Δ. Μαβίδης και ο εκτελεστικός διευθυντής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Γ. Σάρλης.

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο η διευθύντριά του Χρ. Βουλγαράκη και το προσωπικό του υποδέχθηκαν τους πολίτες και τα στελέχη του γραφείου διεκδίκησης συνεισφέροντας στην επιτυχέστερη έκβαση της δράσης. Ανάλογη υποδοχή υπήρξε και από την προϊσταμένη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Χρ. Χατζηαβραάμ. Τέλος στην είσοδο του Ωδείου η υποδοχή στους συμμετέχοντες στη δράση έγινε μουσικά από τους Ντ. Καραποστόλου και Δ. Χατζηδάκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ