ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΦΑΡΣΑΛΩΝ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

Σε εργασίες συντήρησης τμήματος του οδικού δικτύου της Εθνικής Οδού Λάρισας – Φαρσάλων στο τμήμα από τους Χαλκιάδες μέχρι και το Ζάππειο, προχώρησε πρόσφατα η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο της διαρκούς συντήρησης του οδικού δικτύου ευθύνης της.
Οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου κρίθηκαν αναγκαίες καθώς αποτελεί οδική αρτηρία υψηλής κυκλοφορίας. Έτσι, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις με ανακατασκευή – ασφαλτόστρωση, με διαγράμμιση του δρόμου, που είχε υποστεί φθορές από τον μεγάλο φόρτο αλλά και τις καιρικές συνθήκες.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε πως «παρά τη δύσκολη συγκυρία που περνάμε αλλά και τις συνεχείς περικοπές σε πόρους, ειδικά στον τομέα της συντήρησης των οδικών αξόνων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει να πραγματοποιεί στο μέγιστο βαθμό των δυνατοτήτων της, παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο ευθύνης της.

Έτσι, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο που συνδέει τη Λάρισα με τα Φάρσαλα, σε τμήματα όπου η αρμόδια υπηρεσία έκρινε αναγκαία για την ασφάλεια των μετακινήσεων και των μεταφορών.

Ο συγκεκριμένος δρόμος παρά το γεγονός πως τις τελευταίες δεκαετίες έγιναν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών προσπάθειες, εξακολουθεί να είναι ξεπερασμένος σε προδιαγραφές και σαφώς να εγείρει ζητήματα ασφάλειας. Παρά τις διαρκείς οχλήσεις μας προς το υπουργείο, η μελέτη βρίσκεται «παγωμένη». Εμείς όμως δεν εγκαταλείπουμε τη διαρκή διεκδίκηση απέναντι στο υπουργείο Υποδομών για την ένταξη του νέου δρόμου σε τομεακό πρόγραμμα λόγω του μεγάλου προϋπολογισμού του έργου που υπερβαίνει τις δυνατότητες του Περιφερειακού Προγράμματος της Θεσσαλίας.

Είναι υποχρέωσή του υπουργείου να παραδώσει στους πολίτες της περιοχής έναν σύγχρονο οδικό άξονα που θα συνδέει τα Φάρσαλα με τη Λάρισα. Μέχρι τότε όμως, η Περιφέρεια θα συνεχίσει με κάθε μέσο να αυξάνει την ασφάλεια του υφιστάμενου οδικού δικτύου.

Μέλημά μας σε κάθε περίπτωση, είναι η ασφάλεια της μετακίνησης των ανθρώπινων κοινοτήτων και των εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ