ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ

Σε μεγάλες περιπέτειες φαίνεται να βάζει η Ε.Ε. τους αμπελοκαλλιεργητές με την πρόθεσή της να διπλασιάσει τη φορολόγηση στα αποστάγματα γεγονός που θα εξισώσει τη φορολογία με αυτή των υπόλοιπων αλκοολούχων ποτών.

Οπως είναι εύκολα κατανοητό αν επιμείνει η Ε.Ε. στην εξίσωση του φόρου, μπαίνει σε άμεσο κίνδυνο η επιβίωση των αμπελοκαλλιεργητών οι οποίοι με την απόσταξη και την παραγωγή τσίπουρου συμπληρώνουν το εισόδημά τους και μπορούν να συνεχίσουν την καλλιέργεια.

Παράλληλα μπαίνει σε άμεσο κίνδυνο η οικονομία στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τυρνάβου που στηρίζει πολλά στην αμπελοκαλλιέργεια και στα χρήματα που έρχονται από τις πωλήσεις σταφυλιών, κρασιών και τσίπουρου.

Κατά συνέπεια θα πρέπει να υπάρξει άμεσα αντίδραση συντονισμένη τόσο των φορέων των αγροτών όσο και όλων των παραγωγικών δυνάμεων της περιοχής. Αναμφισβήτητα για την επιτυχία του αγώνα επιβίωσης των κατοίκων της περιοχής την πρωτοβουλία και τον συντονισμό αυτής της διεκδίκησης θα πρέπει να έχει ο δήμος που θα πρέπει να βάλει ως πρώτο θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου το θέμα του τσίπουρου καλώντας στη συνεδρίαση τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων για να αποφασίσουν από κοινού τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να αποτραπούν τα καταστροφικά σχέδια της Ε.Ε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ