ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΗΣΕ «ΑΦΩΝΗ» ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Μια ζωγραφιά προσφυγόπουλου από τη Συρία έχει συγκλονίσει τη Γερμανία. Στη  ζωγραφιά απεικονίζεται η  αιματοχυσία στη Συρία στο ένα μισό και καρδιές και ηγερμανική σημαία στο άλλο μισό.

Η αστυνομία είπε ότι τη ζωγραφιά έκανε ένα κορίτσι στο κέντρο προσφύγων Passau, όπου οι υπάλληλοι είχαν δώσει χαρτί και μπογιές στα παιδιά για να απασχολούνται ενώ περίμεναν με τους γονείς τους.

Το κορίτσι που έκανε το σχέδιο το έδειξε προφανώς σε έναν αστυνομικό, ο οποίος το κάρφωσε στον πίνακα με τα έργα και των άλλων παιδιών. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας θεώρησε ότι το σχέδιο του κοριτσιού ήταν ενδιαφέρον και το δημοσίευσε στο Twitter.

Έκτοτε, το σχέδιο retweeted σχεδόν 7.000 φορές. Η αστυνομία το δημοσίευσε με τα hashtags #sprachlos και #Fluechtlingskrise – «Προσφυγική κρίση» και «άφωνος».

Κανείς δεν γνωρίζει το όνομα της κοπέλας που ζωγράφισε την εικόνα, η οποία δείχνει κατεστραμμένα σπίτια και σκελετούς πάνω από τη συριακή σημαία, και ένα κορίτσι με δεκανίκια, που περιβάλλεται από νεκρούς, να παρατηρεί την καταστροφή στην αριστερή πλευρά. Ενώ στη δεξιά πλευρά, μπορεί κανείς να δει ένα γερμανικό σπίτι με επικλινή κεραμοσκεπή και τη γερμανική σημαία με μια κόκκινη καρδιά γύρω από αυτή. Η λέξη «Polizi,» (=αστυνομία), γραμμένη με ένα μικρό ορθογραφικό λάθος, έχει επίσης μια κόκκινη καρδιά γύρω από αυτή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι αστυνομικοί παίρνουν συχνά ζωγραφιές σαν δώρο από τα παιδιά που βρίσκονται στο κέντρο προσφύγων. Πολλές γράφουν “Σας ευχαριστώ, αστυνομία,” αλλά καμιά δεν έχει συγκλονίσει, όπως η ζωγραφιά της μικρής από τη Συρία, που απεικονίζει τόσο την ελπίδα όσο και τη φρίκη.

dw.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ