Η ΜΠΕΤΥ ΜΠΑΖΙΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«Ας κριθώ γι’ αυτό που είμαι και γι’ αυτό που πράττω, όχι για τον σύζυγό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για κάθε γυναίκα» λέει η σύζυγος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα, απαντώντας σε όσους την κατηγορούν ότι επιλέχθηκε να διδάξει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, λόγω αυτής της ιδιότητας.

Μιλώντας στη Real News σημειώνει: «Έθεσα το έργο μου στην κρίση του πανεπιστημίου και εκείνο έκανε την επιλογή του με βάση συγκεκριμένα κριτήρια» τονίζει και δηλώνει ότι νιώθει «τιμή, γιατί ένα ΑΕΙ με επιλέγει να διδάξω και ευθύνη γιατί η διδασκαλία είναι μια πολύ απαιτητική δουλειά». Προσθέτει δε ότι δεν θα μπορούσε να σταματήσει να εργάζεται ενώ δηλώνει πως αυτή τη δουλειά θα την κάνει «για την διδακτική εμπειρία».

Στη μομφή πως πήρε τη θέση ενώ δουλεύει και θα μπορούσε να εργαστεί κάποιος άνεργος δηλώνει πως οι προσλήψεις στα ΑΕΙ γίνονται με βάση κάποια τυπικά προσόντα και στηλιτεύει το γεγονός πως οι πόροι προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ακαδημαϊκή έρευνα είναι υποτυπώδεις και πως οι Έλληνες ερευνητές – ακόμα και εκλεγμένοι καθηγητές ΔΕΠ – αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες για να κυνηγήσουν τους ερευνητικούς τους στόχους.

Αποκαλύπτει μάλιστα πως είχε γίνει δεκτή το 2014 σε γνωστό ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο ως ερευνήτρια στον τομέα των οπτικών δικτύων και ετοιμαζόταν να εγκατασταθεί εκεί υπολογίζοντας το οικογενειακό κόστος. «Οι εκλογές του Ιανουαρίου άλλαξαν την οργάνωση της οικογένειας και γι’ αυτό εγκατέλειψα την ιδέα της μετεγκατάστασης. Ίσως στο μέλλον… Ποιος ξέρει;» υποστηρίζει.

Όσο για το μισθό της, λέει πως είναι «μια πολύ φτηνή επιλογή για το πανεπιστήμιο». Είναι δημόσιος υπάλληλος που θα αμείβεται βάσει νόμου με το 1/3 του μισθού του έκτακτου διδάσκοντα. Δηλαδή δεν θα φτάνει καν για τις μετακινήσεις της. «Δεν το σκέφτομαι καθόλου. Η δουλειά αυτή δίνει πολύ μεγάλη χαρά» σημειώνει.

Τέλος δηλώνει ότι «τα αξιώματα εκπίπτουν αναπόφευκτα κάποια στιγμή», έτσι θα γίνει και με τον σύζυγό της. Μέχρι τότε «ας ζήσουμε με αξιοπρέπεια, ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί κι ας έχουμε καθαρό πρόσωπο όταν η εξουσία θα φύγει από τη ζωή μας».

tvxs.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ