ΜΑΘΗΤΙΚΑ… «ΛΟΥΚΕΤΑ»!!!

Άρχισαν τα όργανα με το «καλημέρα» σε σχολεία της Λάρισας αφού πριν καλά – καλά μπει ο Οκτώβρης τρία Γενικά Λύκεια, ένα Γυμνάσιο και ένα ΕΠΑΛ τελούν υπό κατάληψη.

Το… γαϊτανάκι  των μαθητικών κινητοποιήσεων ξεκίνησε από το 6ο Λύκειο Λάρισας, με το 3ο  αλλά και το 7ο ΕΠΑΛ να παίρνουν τη σκυτάλη στη Λάρισα. Την ίδια ώρα οι μαθητές του Λυκείου και του Γυμνασόυ Βερδικούσιας ξεκίνησαν και εκείνοι τον δικό τους αγώνα.

Ανάστατοι από κοντά και οι γονείς που βλέπουν το ίδιο «έργο» με τις ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικό προσωπικό να στέλνουν τα βλαστάρια τους στα «κάγκελα».

Τρεχάματα για την Περιφερειακή Δ/ντρια  Ελένη Αναστασοπούλου που βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με τα παιδιά και ήδη χθες συναντήθηκε με καταληψίες σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν προβλήματα πριν οι καταλήψεις πάρουν τη μορφή «ντόμινο».

Αξίζει πάντως να σημεωθεί ότι πολλά από τα αιτήματα είναι αμιγώς σχολικού ενδιαφέροντος, υπάρχουν αιτήματα που έχουν να κάνουν με τα μνημόνια και τα προβλήματα που δημιουργούν, ενώ κάποιοι καταληψίες έθεσαν και θέμα υποχρεωτικής διδασκαλίας των θρησκευτικών, απαιτώντας να μη δίνεται απαλλαγή με μία δήλωση!!!

Πάντως στο 7ο ΕΠΑΛ οι μαθητές εξέφρασαν παράπονα και για τη μεταφορά τους με το αστικό επισημαίνοντας ότι στα λεωφορεία επιβιβάζεται μεγάλος αριθμός επιβατών και απαιτώντας αύξηση των δρομολογίων. Οπως μαθαίνουμε ήδη η διεύθυνση βρίσκεται σε επικοινωνία με τη διοίκηση του αστικου ΚΤΕΛ, αναζητώντας λύση στο πρόβλημα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ