ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΙΔΕΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

Συνάντηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. καλογιάννη, είχε χθες αντιπροσωπεία των κατοίκων που διαμαρτύρονται για τις σιδεροκατασκευές που τοποθετήθηκαν στο Φρούριο στο πλαίσιο των βιοκλιματικών παρεμβάσεων για να ενημερωθούν αλλά και να εκφράσουν τις ενστάσεις χιλιάδων κατοίκων της Λάρισας που οργανώθηκαν μέσω facebook

με στόχο να υπάρξουν αλλαγές στις τεράστιες σιδεροκατασκευές. Οπως τους ενημερωσε ο δήμαρχος το έργο έχει παγώσει προσωρινά ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα σύσκεψη παρουσία των μελετητών του έργου και εκπροσώπων της κατασκευαστικής εταιρείας.

Μετά τη συνάντηση οι συμμετέχοντες σε αυτή κάτοικοι Μεσσήνης Κυριάκος, διαφημιστής-marketer, Περβανίδου Μαρία, καθηγήτρια-δημοσιογράφος, Καλαϊτζίδης Βασίλης-Φοίβος, ηλεκτρολόγος-μηχανικός Τ.Ε. με εμπειρία στα περιβαλλοντικά και Δράμπας Γιάννης, πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακό στο city planning, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Σήμερα 28 Σεπτεμβρίου είχαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο και στην συνέχεια πολύωρη συνάντηση και ενημέρωση από την Τεχνική υπηρεσία, που είναι και υπεύθυνη για το έργο.

Θεωρούμε ότι με την ανακίνηση του θέματος τις τελευταίες 4-5 ημέρες, έχουμε πετύχει κάποια θετικά αποτελέσματα και συνεχίζουμε για να πετύχουμε ότι καλύτερο γίνεται. Η ομάδα των 4, έχουμε τις ίδιες απόψεις για το θέμα, μετά τις συναντήσεις αλλά και μετά από ότι έχουμε συλλέξει ως στοιχεία για το έργο και τα δεδομένα των παρόμοιων έργων.

1.Το έργο είναι εξ ολοκλήρου χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκά κονδύλια και η πόλη δεν βάζει χρήματα από τον προϋπολογισμό του Δήμου μας. Είναι έργο του προηγούμενου δημάρχου, με υποχρέωση του σημερινού να το εκτελέσει.

2.Το έργο και με την τροποποίησή του έχει όλα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά στοιχεία, ακόμα και από την Αρχαιολογική.

3.Όλοι οι έχοντες σχέση με το αντικείμενο, ακόμη και αυτοί που είναι αντίθετοι με το έργο, διαβεβαιώνουν ότι, αν το έργο μπλοκαριστεί, θα πληρωθεί τελικά από την πόλη και πρόκειται για 3.5 εκατ. ευρώ περίπου.

Άρα όλοι μιλούν για τέτοιες τροποποιήσεις στα σχέδια, ώστε να έχουμε την βέλτιστη εικόνα. Αυτά λαμβάνονται ως δεδομένα, άρα βλέπουμε τι κάνουμε στο εξής.

Όσον αφορά τώρα την συνάντηση με τον Δήμαρχο, αυτή έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με διάθεση εκ μέρους του να γίνουν προτάσεις των πολιτών με σκοπό να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε βελτιωτικά.

-Παραδέχτηκε ότι το έργο έχει προβλήματα σε σχέση με τις μεγάλες σιδηροκατασκευές και μας δήλωσε ότι ήδη έχει παγώσει το έργο, προκειμένου να συζητηθεί για το τι θα γίνει στην συνέχεια. Άρα η επέκταση των σιδηροκατασκευών, πιθανόν να αποφευχθεί. Το θέτουμε ως στόχο για αν το διεκδικήσουμε χωρίς υποχώρηση.

-Δήλωσε ότι, θα γίνει προσπάθεια να υπάρχει μικρότερη όχληση από την ογκώδη σιδηροκατασκευή, βελτιώσεις αισθητικές κλπ.

-Αύριο (δηλαδή σήμερα 29/9) έρχεται στην πόλη ο μελετητής-σύμβουλος από την Αθήνα, που έκανε την μελέτη για να δουν, τι μπορεί να αλλάξει.

-Δήλωσε ότι, δεν θα επιτρέψει ο ίδιος να μπουν τέτοια πράγματα στην Βενιζέλου, πράγμα το οποίο το κρατάμε.

Ζητήσαμε να έχουμε τον φάκελο του έργου. Μας είπε ότι, μπορούμε να τον πάρουμε στο τέλος της εβδομάδας, αφού γίνει αύριο η σύσκεψη με την εξ Αθηνών αρχιτεκτονική ομάδα, που έκανε το αρχικό σχέδιο.

Στην συνέχεια , επισκεφτήκαμε την Τεχνική Υπηρεσία Του Δήμου, όπου είχαμε μια πλήρη ενημέρωση από την διευθύντρια κα Γιοβρή, για το έργο, με το σχέδιό του έργου ανοιχτό μπροστά μας. Όπως μας διαβεβαίωσαν, θα γίνουν αλλαγές στο πνεύμα, που γράφουμε πιο πάνω και είναι θετικοί σε ιδέες ειδικών αλλά και πολιτών. Εμείς ήδη με μια ομάδα ειδικών θα καταθέσουμε μια πρόταση, ενώ καλούνται όσοι ειδικοί επιθυμούν, να καταθέσουν τις δικές τους τροποποιητικές προτάσεις.

Κάποια στιγμή συζητώντας με την διευθύντρια, ρίξαμε την πρόταση σε αυτές τις σιδηροκατασκευές, που ήδη ο δήμαρχος είπε ότι θα προσπαθήσουν να έχουν μικρότερη όχληση, να μπουν αναρριχώμενα φυτά ώστε να σκεπαστούν και να μην φαίνονται. Υπήρξε θετική αντιμετώπιση σε αυτήν την πρόταση, για να αντιμετωπισθεί το ψυχρό και αντιαισθητικό μέταλλο.

Το κρατάμε ως πολύ θετικό. Μας διαβεβαίωσαν και το είδαμε στα σχέδια ότι, προστίθενται 270 δένδρα στην περιοχή. Επίσης ο Δήμαρχος μας είπε ότι, επιθυμεί να έχει μια συνάντηση μαζί μας μέσα στην εβδομάδα αυτή, μετά την σύσκεψη με τους εξ Αθηνών αρχιτέκτονες, για ενημέρωση σε σχέση με το σύνολο των εξελίξεων.

Τελικά νομίζουμε ότι πετύχαμε το καλύτερο δυνατό, με βάση την υπάρχουσα κατάσταση και τα δεδομένα, που δεν επιδέχονται αλλαγές, όπως ότι το έργο πρέπει να εκτελεστεί. Οφείλουμε βέβαια να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, για το τελικό αποτέλεσμα, χαιρόμαστε όμως που μια δυναμική κίνηση πολιτών, με τα σχόλια της, τις παρεμβάσεις της και την ευαισθησία της, κατάφερε να εισακουστεί από τον Δήμαρχο, ο οποίος πραγματικά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, όχι μόνο ακούγοντας αυτά που έχουν να του πουν χιλιάδες πολίτες, αλλά ζήτησε και την συνδρομή τους(μας), πράττοντας το αυτονόητο για έναν υπεύθυνο άνθρωπο.

Είναι μια μεγάλη απόδειξη ότι ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ και είναι σίγουρο, ότι είναι επιθυμία αν όχι όλων, των περισσοτέρων, αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας των πολιτών με την Δημοτική Αρχή αλλά και μεταξύ μας, να παραμείνει ανοιχτός για όλα τα σοβαρά ζητήματα της πόλης.

Τον Δήμαρχο επισκεφτήκαμε οι:

-Μεσσήνης Κυριάκος, διαφημιστής-marketer

– Περβανίδου Μαρία, καθηγήτρια-δημοσιογράφος

– Καλαϊτζίδης Βασίλης-Φοίβος, ηλεκτρολόγος-μηχανικός Τ.Ε. με εμπειρία στα περιβαλλοντικά.

– Δράμπας Γιάννης, πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακό στο city planning.

*Είμαστε σε ετοιμότητα και επιφυλακή για το καλύτερο δυνατό, με την υποστήριξη όλων.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ