ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο Θ. ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΣ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ

Συνελήφθη ο γνωστός επιχειρηματίας, Θωμάς Λιακουνάκος αργά το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι του στη Φιλοθέη για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Άντρες της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής με ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας που ερευνά τα σκάνδαλα για τα εξοπλιστικά, συνέλαβαν τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο στο σπίτι του στην Φιλοθέη.Το ένταλμα σε βάρος του επιχειρηματία είχε εκδοθεί από τους ανακριτές Διαφθοράς σχετικά με την υπόθεση της προμήθειας των συστημάτων “Έρικσον” και αφορά σε κατηγορίες για ομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος και πρώην στελέχη των ενόπλων δυνάμεων είχαν διωχθεί ποινικά μετά από έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την προμήθεια του εν λόγω εξοπλιστικού προγράμματος και η υπόθεση είχε περάσει στα χέρια της ειδικής ανακρίτριας Βασιλικής Μπράτη.Η προμήθεια των ειδικών αεροσκαφών για την έγκαιρη προειδοποίηση είχε συναφθεί από την εταιρεία Ericson. Σύμφωνα με πληροφορίες απο τις έρευνες της δικαιοσύνης προέκυψε διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος ύψους 1.6 εκ. ευρώ απο τον Θωμά Λιακουνάκο με αποδέκτες τους Ακη Τσοχατζόπουλο και τον Ιωάννη Σμπώκο που ήδη έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς ποινές καθείρξεως για μίζες εκατομμυρίων σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.

Τα νέα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη Λιακουνάκου σχετίζονται με ποινική δίωξη σε βάρος του για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο Θωμας Λιακουνάκος διώκεται επίσης για την προμήθεια και των αρμάτων Λέοπαρντ αλλά και για το εξοπλιστικό πρόγραμμα του λεγόμενου “ηλεκτρονικού πολέμου”.

newsit.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ