4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ!

Ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της Ευρώπης   πραγματοποίησαν οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου μετά την καθιέρωση  της 26ης Σεπτεμβρίου από το Συμβούλιο της   Ευρώπης  ως Ημέρας των Ευρωπαϊκών γλωσσών.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να  ευαισθητοποιήσει τους μαθητές για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών και της διαφοροποίησης των γλωσσών που μαθαίνονται με σκοπό την αύξηση της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης. Επίσης να προωθήσει την πλούσια γλωσσική και πολιτιστική ποικιλία της Ευρώπης καθώς και να ενθαρρύνει τη δια βίου εκμάθηση γλωσσών μέσα και έξω από το σχολείο.

GLOSSESΣτο πλαίσιο αυτών των στόχων, οι μαθητές ενθαρρύνονται να ξεκινήσουν την εκμάθηση μιας γλώσσας και να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις υπάρχουσες γλωσσικές τους δεξιότητες.

Οι μαθητές εργάστηκαν με ενθουσιασμό και σύντομα αντελήφθησαν τη μαγεία της πολυγλωσσίας και του πολιτισμικού πλούτου.

Μέσα από το παιχνίδι των εκφράσεων και της διαφορετικότητας, ανακάλυψαν νέα στοιχεία, ταξίδεψαν στα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης και χάραξαν πορείες πολιτισμού και γνώσης.

Οδηγός στο ταξίδι τους ήταν η Διευθύντρια του σχολείου κ. Θεοδώρα Μπλάκου και συνοδοί οι εκπαιδευτικοί κ. Παπαστεργίου Κατερίνα, κ. Κυρατζής Αντώνης, κ Βάνης Αθανάσιος, κ. Καραμούστου Γεωργία.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ