ΑΡΩΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΥΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Τα χαλιά απορροφούν τα πάντα: μυρωδιές, σκόνη, σωματίδια, τρίχες… Και ενώ το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση όλων των παραπάνω, συχνά, δεν κάνει τίποτα για τις απομένουσες μυρωδιές.

Υπάρχει όμως τρόπος να κάνετε τα χαλιά σας να μυρίζουν  φρέσκα και καθαρά, με δύο μόνο συστατικά!

Προμηθευτείτε μαγειρική σόδα, αιθέρια έλαια, και ένα βάζο με τρύπες στο επάνω μέρος (τις οποίες μπορείτε να κάνετε κατασκευάζοντας ένα καπάκι από χαρτόνι στο οποίο κάνετε εσείς τις τρύπες).

Βάλτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα μέσα στο βάζο.

CVTΣτη συνέχεια προσθέστε αιθέρια έλαια (όποια προτιμάτε και σας αρέσουν) στη σόδα. Αν διαλέξετε ισχυρότερα αιθέρια έλαια, όπως δεντρολίβανο ή δυόσμο, χρειάζονται μόνο 20 σταγόνες, ενώ αν προτιμήσετε λεβάντα ή αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και 30 σταγόνες.

Μόλις προσθέσετε τα αιθέρια έλαια, κλείστε το βάζο και κουνήστε το καλά. (Εάν δεν μυρίζετε τα αιθέρια έλαια, προσθέστε περισσότερες σταγόνες!)

Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα σε όλο το χαλί, αφήστε το για 20 λεπτά ή περισσότερο, και στη συνέχεια σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα.

Να είστε πάντα προσεκτικοί ώστε να μην κάθονται επάνω στο χαλί άτομα με ευαίσθητο δέρμα, καθώς τα αιθέρια έλαια μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ