ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

 

Η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών είναι ένας σύλλογος που δημιουργήθηκε με σκοπό τη διατήρηση και διάσωση του παραδοσιακού χορού και τη διάδοση του πολιτισμού γενικότερα.

Από το 2000 που λειτουργούν τα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών περισσότεροι από 1.500 Ελασσονίτες και μη, όλων των ηλικιών, είχαν τη δυνατότητα να διδαχτούν τα μυστικά των χορών, τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά τους, να βιώσουν ακούσματα και μουσικές όλων των περιοχών της Ελλάδας και να γίνουν κοινωνοί της αστείρευτης ελληνικής παράδοσης.

Και όλα αυτά στην μικρή κοινωνία της πόλης της Ελασσόνας.

Δεδομένης της επιθυμίας πολλών φίλων, μελών και υποστηρικτών του συλλόγου εξετάστηκε η δυνατότητα διδασκαλίας μαθημάτων στην πόλη της Λάρισας.

Το Δ.Σ. της Ακαδημίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στο κοινό την έναρξη της διδασκαλίας παραδοσιακών χορών στην πόλη της Λάρισας. Θα λειτουργήσουν τμήματα όλων των επιπέδων και ηλικιών, αρχαρίων και προχωρημένων. Σε συνεργασία με τη χορευτική ομάδα «Ξένιοι Κρήτες» θα διδάσκονται παράλληλα Κρητικοί χοροί για όλους του λάτρεις της παράδοσης της Κρήτης.

Η νέα αίθουσα της Ακαδημίας βρίσκεται επί της οδού Μύρων 17 (όπισθεν ΚΤΕΛ Λάρισας).

Η πρώτη συνάντηση όλων των τμημάτων εκμάθησης Κρητικών χορών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 04 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 στην αίθουσα του συλλόγου.

Πρώτη γνωριμία με όλα τα τμήματα των παραδοσιακών χορών την Τρίτη 06 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 στην ίδια αίθουσα.

Τη διδασκαλία των παραδοσιακών χορών έχει αναλάβει ο καταξιωμένος στο χώρο κ. Κόκκινος Ιωάννης ο οποίος θα πλαισιώνεται από τους κ. Κόκκινο Γεώργιο και Κατσιούρα Αλεξάνδρα. Τη διδασκαλία  των Κρητικών χορών έχει αναλάβει ο κ. Μαραγκοζάκης Αθανάσιος.

Καλούνται όλοι οι φίλοι, χορευτές, μέλη και άνθρωποι με αγάπη για την παράδοση, αλλά και όλοι όσοι επιθυμούν να διδαχτούν υπεύθυνα και εμπεριστατωμένα τον παραδοσιακό χορό να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια της Ακαδημίας.

Η πολυετής εμπειρία, η καλή παρέα, το καθημερινό γλέντι και το μεράκι για τον παραδοσιακό χορό αποτελούν εχέγγυο για μια πετυχημένη συνεργασία και μία αρμονική συνύπαρξη.

«Οι μεγάλοι χορευτές δεν είναι μεγάλοι εξαιτίας της τεχνικής τους. Είναι μεγάλοι εξαιτίας του πάθους τους» – Martha Graham, 1894-1991, Αμερικανίδα χορογράφος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ