ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Γ. ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών Γ. Μανώλης αναφέρει:

«Η 1η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τι πρέπει να θυμόμαστε αυτή την ημέρα; Ότι ο παππούς και η γιαγιά είναι οι ρίζες του δέντρου κάθε οικογένειας,  είναι ο δεσμός μας με τους προγόνους και την ιστορία μας, είναι ο κρίκος που ενώνει το παλιό με το καινούριο, είναι η αγκαλιά, το χάδι, το άγγιγμα που ανοίγει την πόρτα σ’ ένα κόσμο αγάπης, φροντίδας, όπου τα παραμύθια, οι μυρωδιές από τα φαγητά και τα γλυκά του κυριακάτικου τραπεζιού, τα παιχνίδια, οι βόλτες, τα λουλούδια, οι καλοκαιρινές διακοπές, δεν λείπουν αλλά βρίσκονται πάντα εκεί και μας περιμένουν.

Με αυτές τις σκέψεις, πρέπει να θυμόμαστε αυτούς τους ανθρώπους που πριν από μας πάλεψαν στη ζωή, ανθρώπους που μας έδειξαν αγάπη.

Η 1η Οκτωβρίου είναι γι΄ αυτούς τους ανθρώπους……. είναι για τους ηλικιωμένους που ζητάνε μόνο λίγη αγάπη……… λίγη συντροφιά……. λίγο χαμόγελο, για να γιορτάσουν αυτή την ημέρα που τους είναι αφιερωμένη.

Και ο κ. Μανώλης καταλήγει «’Ο δήμος, η ελληνική κοινωνία και η ελληνική πολιτεία, έχουν βαθύτατη υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους αυτούς, όχι μόνο για τη συνεχιζόμενη προσφορά τους αλλά και για λόγους ευαισθησίας απέναντι σε μια ομάδα πολιτών που καθίστανται εκ των πραγμάτων όλο και πιο αδύναμοι. Έχουμε, λοιπόν, όλοι την υποχρέωση να φροντίζουμε για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ