ΣΟΒΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ 10ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ

Σε σκηνικό παρ’ ολίγον τραγωδίας μετατράπηκε η αίθουσα ενός σχολείου, υψηλής ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας στο Κέντρο της Αθήνας, όταν κομμάτι σοβά από το ταβάνι έπεσε την ώρα του μαθήματος και τραυμάτισε στο πρόσωπο και τα χέρια δεκάχρονη μαθήτρια της Πέμπτης Δημοτικού.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή και προκάλεσε ισχυρό σοκ στα υπόλοιπα παιδιά της τάξης ενώ χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από τη δασκάλα για να τα κρατήσει σε ψυχραιμία και να τα οδηγήσει με ασφάλεια έξω από την αίθουσα. Την ψυχραιμία και την υπομονή τους όμως φαίνεται πως δικαίως χάνουν οι γονείς των παιδιών οι οποίοι σήμερα έχουν οργανώσει παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων.

Τη διαμαρτυρία οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών όπου συνέβη το ατύχημα το οποίο αποδίδεται στην ελλιπή συντήρηση του διδακτηρίου. Πρόκειται για ένα σχολείο που βρίσκεται ψηλά στην οδό Σίνα, λίγο μετά το Γαλλικό Ινστιτούτο και χτίστηκε το 1932 βασισμένο στα σχέδια και τη φιλοσοφία του φημισμένου αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη.

Το αποτέλεσμα του οράματος του Πικιώνη έχει στεγάσει γενιές και γενιές μαθητών που έχουν να λένε ότι ξεκίνησαν τις σπουδές τους σε έναν χώρο που απολαμβάνει το ελληνικό φως καθώς βρίσκεται κάτω από τον Λυκαβηττό.

Ομως, το σχολικό συγκρότημα υποφέρει από ελλιπή συντήρηση. Ο Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει ευθέως την αρμόδια διευθύντρια του δήμου η οποία απαντώντας στις συνεχείς εκκλήσεις τους πριν λίγες μέρες τους φώναξε: “Να ντρέπεστε που έχετε παράπονα γιατί έχω κάνει πάρα πολλά για το σχολείο σας”. Στον ιστότοπο του σχολείου υπάρχει μάλιστα ανακοίνωση της 8ης Σεπτεμβρίου με την οποία καλούνται γονείς εθελοντικά να βοηθήσουν σε εργασίες συντήρησης αλλά στην ανακοίνωση μετά το ατύχημα διαπιστώνουν δυστυχώς ότι “τόσο σοβαρά ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται με εθελοντικές δράσεις”…

Ελεύθερος Τύπος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ