ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Η Νοτιο-δυτική πόλη Liuzhou σείστηκε από μια ακόμη έκρηξη σε εξαώροφο κτίριο το πρωί της Πέμπτης (1η Οκτωβρίου), με αποτέλεσμα βροχή από τούβλα να πέσουν στους δρόμους της κατοικημένης περιοχής.

Τα Κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η έκρηξη που έγινε στις 8:00 το πρωί ήταν πολύ δυνατή, και οι κάτοικοι ένιωθαν τις δονήσεις κάτω από τα κρεβάτια τους. Τη στιγμή που η αστυνομία και οι πυροσβέστες έφτασαν στο κτίριο, δεν είχε  αναφερθεί κανένας τραυματίας.

Η τελευταία έκρηξη έγινε μετά την αποκάλυψη από την τοπική αστυνομία το βράδυ της Τετάρτης ότι είχαν βρεθεί πάνω από 60 ύποπτα πακέτα από κατοίκους οι οποίοι σκόνταφταν επάνω τους καθώς περπατούσαν.

Οι εμπειρογνώμονες Εκρηκτικών κλήθηκαν να ερευνήσουν και να απενεργοποιήσουν τα πακέτα.

Οι αρχές συμβουλεύουν τους ντόπιους να μην ανοίγουν τα δέματα που θα λαμβάνουν τις επόμενες ημέρες και να αποφεύγουν ύποπτες συσκευασίες που βρίσκονται τοποθετημένες σε δημόσιους χώρους.

Η έκρηξη το πρωί της Πέμπτης έρχεται σε συνέχεια της έκρηξης της προηγούμενης ημέρας (Τετάρτη) κατά την οποία τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 51 άλλοι τραυματίστηκαν στη Liuzhou, όταν 17 βόμβες σε πακέτα εξερράγησαν σε νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα και κυβερνητικά γραφεία.

Τα Κινεζικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν 33χρονο, τον Wei, ο οποίος κατηγορείται για «εγκληματική» πράξη. Έχουν αποκλείσει την τρομοκρατία, αλλά δεν είπαν ποια ήταν τα κίνητρα του Wei για τις πράξεις του.

Οι εκρήξεις άρχισαν να σημειώνονται στη Liuzhou, όταν ξεκίνησε ο εβδομαδιαίος εορτασμός της Εθνικής Ημέρας στην Κίνα, ενώ είχε προηγηθεί μια σειρά βίαιων επιθέσεων με μαχαίρι, αλλά και βομβιστικών επιθέσεων, οι οποίες γίνονται στην Κίνα τα τελευταία χρόνια από ανθρώπους που θέλουν να τραβήξουν την προσοχή στα προβλήματά τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ