ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Τρεις μήνες μετά την εκλογή του και το Δ.Σ. της ΔΟΕ δεν συγκρότησε ακόμα το προεδρείο του. Είναι φανερό ότι παίζονται παιχνίδια στις πλάτες της Ομοσπονδίας και των συναδέλφων!

Η μόνη λύση που υπάρχει είναι αυτή που πρότεινε το ΠΑΜΕ από την πρώτη συνεδρίαση: αντιπροσωπευτική, αναλογική συγκρότηση, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων και με βάση τη δύναμη κάθε παράταξης, για να εκφραστεί η βούληση των συναδέλφων και να λειτουργήσει η Ομοσπονδία. Η πρόταση αυτή θα είχε συγκροτήσει το Δ.Σ. από την πρώτη συνεδρίαση.

Αντ΄αυτού ο καθένας κοιτάζει το “μαγαζάκι” του. Αντί να δούνε πώς θα λειτουργήσει η Ομοσπονδία, πώς θα οργανωθεί η απάντηση των εκπαιδευτικών της ΠΕ στη νέα βάρβαρη επίθεση, που ετοιμάζουν κεφάλαιο, ΕΕ και συγκυβέρνηση, αφοπλίζουν την Ομοσπονδία τόσο με τη μη συγκρότηση όσο και με τη μη λήψη αποφάσεων επικαλούμενοι τη μη συγκρότηση! Διευκολύνουν έτσι την κυβέρνηση να περάσει ανενόχλητη την αντιεκπαιδευτική της πολιτική.

Η μη συγκρότηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ είναι ένα ακόμα φαινόμενο σήψης και κρίσης του συναινετικού, συμβιβασμένου συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο των δυνάμεων αυτών.

Καλούμε τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να πρωτοστατήσουν, μαζί με τους γονείς και τα εργατικά σωματεία, στον αγώνα για την παιδεία και τον εκπαιδευτικό που θα ικανοποιήσει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Το ΠΑΜΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για τη λειτουργία της ομοσπονδίας, για την ενίσχυση του αγωνιστικού ταξικού της προσανατολισμού, για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος. 

Όλες και όλοι στον αγώνα! Μπορούμε εμείς και τα παιδιά μας να ζήσουμε ανάλογα με τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ