ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ

Την κάθετη διαφωνία του με την παράταση της λειτουργίας του παζαριού πέραν της 30ης Σεπτεμβρίου εκφράζει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Λάρισα” Ντίνος Διαμάντος. Στην ανακοίνωση αναφέρει:

“Ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι: «υπό συγκεκριμένες δεσμευτικές προϋποθέσεις που άμεσα θα αναληφθούν με ευθύνη του Δήμου και θα στοχεύσουν στην μετεξέλιξη του, λέμε ναι στη συνέχεια του θεσμού. Διαφορετικά, θα ζητήσουμε να καταργηθεί».

Συμμετείχαμε με πολλές προτάσεις σε μία επιτροπή για το παζάρι.

Συνδιαμορφώσαμε και υπερψηφίσαμε τη «νέα κανονιστική» λειτουργίας του παζαριού.

Δώσαμε και «πίστωση για του χρόνου» (αντιλαμβανόμενοι και διαδικαστικές δυσκολίες)  στη Δημοτική αρχή για την ολική εφαρμογή των αποφασισθέντων  αλλαγών για την αναβάθμιση του παζαριού στην 2η διοργάνωση που θα κάνει το Σεπτέμβριο του 2016.

Με την τήρηση της νομιμότητας όμως … «παζάρια» δεν κάνουμε.

Και αυτό έχει να κάνει κυρίαρχα, για την τοπική οικονομία και τον εμπορικό κόσμο της πόλης, με την εκ του νόμου αυστηρά καθορισμένη διάρκεια του παζαριού.

Αποτελεί έκδηλη αδυναμία από τη ΔΑ να εκτελέσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αποτελεί εμπαιγμό από τη ΔΑ τόσο απέναντι στις παρατάξεις που συνέβαλλαν στην προσπάθεια αναβάθμισης του παζαριού  όσο και κυρίως, προς τους φορείς της πόλης που, παρά τις αιτιολογημένες αντιρρήσεις τους προσήλθαν και συμβάλλανε στη διαβούλευση αυτή.

Η παράνομη λειτουργία του παζαριού πέραν της 30/10 θέτει όλους τους αρμόδιους και υπεύθυνους προ των ευθυνών τους.

Δεν υπάρχει απόφαση του ΔΣ για παράταση. Ζητούμε από τον Πρόεδρο το ΔΣ να προστατεύσει το κύρος του οργάνου και να καταγγείλει δημόσια και προς κάθε αρμόδια αρχή ώστε να επιληφθεί την παράτυπη αυτή ενέργεια.

Αναρωτιόμαστε αν, κατά τον χρόνο της παράτυπης παράτασης ο Δήμος Λαρισαίων θα εισπράξει («παράτυπο») επιπλέον τίμημα από τους εκθέτες ή, σε αντίθετη περίπτωση, οι εκθέτες καταλαμβάνουν «παράτυπα» τον δημοτικό χώρο (οπότε, τότε ο Δήμος θα πρέπει να επιβάλει τα προβλεπόμενα εκ του νόμου πρόστιμα, όπως κάνει σε κάθε επαγγελματία της πόλης με πολύ ζήλο…)

Αυλαία του παζαριού σημαίνει πολύ απλά ότι, ο Δήμος θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει γι’ αυτό και την αποφυγή καταστρατήγησης του, αποκλείοντας την είσοδο του κοινού στο χώρο και διακόπτοντας την παροχή ρεύματος.

Αναρωτιόμαστε και ζητάμε να μάθουμε σε ποιες ενέργειες επί του ζητήματος  έχει προβεί η Αντιπεριφέρεια Λάρισας (με την Διεύθυνση Εμπορίου), η Αστυνομία αλλά, και η Δημοτική Αστυνομία.

Ο Δήμαρχος οφείλει και το ζητάμε, να δώσει άμεσα επαρκείς εξηγήσεις. Διότι, από «καταγγέλλων» τα προηγούμενα χρόνια έγινε «τιμητής». Και το μόνο που απομένει να δούμε τώρα είναι και η διοργάνωση από αυτήν την ΔΑ του … «Χριστουγεννιάτικου παζαριού»…”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ