ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΛΟΓΟ “ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ”

Για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Ν. Λάρισας, κ. Άννα Βαγενά, η πολιτική αλλά κι ο πολιτισμός τελούν σε σχέση αναπόδραστης αιτιότητας, προωθώντας αμφότερα τη συμμετοχικότητα, την δημοκρατία και την εθνική αυτοσυνειδησία υπό το κράτος, πάντοτε, των αρχών της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού.

Στο πλαίσιο του ενδεκαήμερου δρωμένου «Κραυγές Γυναικών» (Αθήνα, Θέατρο «Καρέζη», 25/9 – 5/10), η κ. Βαγενά παρουσίασε τον συγκλονιστικό μονόλογο Αγγέλα Παπάζογλου (επιλογή κειμένου από το έργο του Γ. Παπάζογλου Ονείρατα της Άκαυτης και της Καμμένης Σμύρνης, σκηνοθεσία: Λ. Λιάβας – Α. Βαγενά, μουσική επιμέλεια: Λ. Λιάβας, σκηνικά – κοστούμια: Μ. Σπηλιόπουλος), παρουσία πλήθους θεατών, μεταξύ των οποίων η αναπλ. Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού.

Η παράσταση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς δόθηκε στο πλαίσιο μιας θεατρικής δράσης με έμφυλη (gender) διάσταση. Ειδικότερα, σκοπός της δράσης υπήρξε η ανάδειξη (μέσα από τους μονολόγους) πτυχών κοινωνικο-πολιτικών, ιστορικών, προσωπικών, ψυχο-συναισθηματικών με σκοπό τον επιτονισμό της πολυδιάστατης σχέσης αλληλεπίδρασης μεταξύ του εκάστοτε δραματικού μύθου, του σύγχρονου βίου και της κοινωνικής κατάστρωσης του φύλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ