ΕΚΛ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ

“Το ΕΚΝΛ για 4η συνεχή χρονιά πραγματοποιεί τα δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων, όχι γιατί θέλει να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο που παλεύουμε να αναβαθμιστεί και να είναι δωρεάν, ούτε γιατί θέλει να γίνει φροντιστήριο που παλεύουμε να καταργηθεί, αλλά ως πράξη ταξικής αλληλεγγύης,

όπως και άλλες δράσεις, προς τους άνεργους και τα παιδιά τους, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν είστε μόνοι”, υποστήριξε στην ομιλία του προέδρου του ΕΚΝΛ Τάσου Τσιαπλέ, στην σύσκεψη γονιών-μαθητών για τα δωρεάν μαθήματα του ΕΚΝΛ σε παιδιά ανέργων.

Στη συνέχεια της ομιλίας τοθυ ο κ. Τσιαπλές ανέφερε ακόμη και τα ξής: “Το ΕΚΝΛ θεωρεί ότι δεν πρέπει να αποδεχτούμε ότι αυτή θα είναι η ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας. Σας καλεί να οργανωθείτε στα σωματεία, στις ΛΑΕ σε συνοικίες και να μπείτε μαζί μας στον ταξικό αγώνα για να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων με την χορήγηση επιδόματος σε όλους τους ανέργους 600 ευρώ το μήνα για όσο διαρκεί η ανεργία χωρίς άλλες προϋποθέσεις, για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ίδιων και των οικογενειών τους, για δωρεάν μετακινήσεις με τα ΜΜΕ, για να μειωθούν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ κατά 50%, να μην κόβεται σε κανέναν το ρεύμα, το νερό, το φυσικό αέριο, το τηλέφωνο, καμία κατάσχεση σε σπίτι ανέργου και μεροκαματιάρη, αλλά και το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία,  με επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009 και πάνω σ’ αυτούς να υπογραφούν ΣΣΕ με αυξήσεις και νέα εργασιακά δικαιώματα, το δικαίωμα στη σύγχρονη και δωρεάν μόρφωση, υγεία, για την υπεράσπιση της Κ.Α, ενάντια στην φοροληστεία, τις κατασχέσεις σπιτιών, που φέρνουν τα μνημόνια και κάθε είδους ταξικές πολιτικές, προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των πλουτοκρατών.

Και τα παιδιά πρέπει να μπουν στον αγώνα για τη μόρφωση και για τα άλλα προβλήματα.

Τώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την στήριξη Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού, Λεβέντη, Χ.Α, βάζουν σε εφαρμογή και το 3ο μνημόνιο με νέο αντιασφαλιστικό, αντεργατικό, αντισυνδικαλιστικό νόμο, με νέα φορολογική επέλαση, που προστίθεται στα 2 προηγούμενα, ο μαζικός ταξικός αγώνας για την απόκρουση τους και την διεκδίκηση της ικανοποίησης των αναγκών μας, γίνεται απόλυτη ανάγκη”.

Τέλος κάλεσε τους συμμετέχοντες σε εγρήγορση και ετοιμότητα για νέους αγώνες λέγοντας: “Η αναμονή, η μοιρολατρία, ο συμβιβασμός, ο φόβος, η αδιαφορία, μόνο στα χειρότερα οδηγούν. Το ΕΚΝΛ, σας καλεί να συμμετάσχετε, σε μια σειρά αγωνιστικές δράσεις που οργανώνει το ίδιο και το ΠΑΜΕ.

Μεθαύριο Τρίτη 6/10, στις 11 π.μ, στο ΙΚΑ σε μια παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση-Ε.Ε-μεγάλο κεφάλαιο, με αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης και εισφορών, μειώσεις συντάξεων και παροχών, παραπέρα εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Κ.Α.

Την άλλη Τρίτη 13/10, στις 11 π.μ, σε μια παρέμβαση στον ΟΑΕΔ, διεκδικώντας μέτρα οικονομικής στήριξης των ανέργων και περιορισμού της ανεργίας.

Την Τετάρτη 21/10 στις 7 μ.μ, σε συγκέντρωση στην Κ. Πλατεία, ενάντια στην αντιασφαλιστική και αντεργατική επίθεση.

Στην απεργία που αποφάσισε το ΕΚΝΛ και άλλες ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ