ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΡΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους στο τιμόνι του Δήμου από την νέα δημοτική αρχή της Λάρισας, η Λαϊκή Συσπείρωση σε ανακοίνωσή της ανέφερε τα εξής:

«Είναι γεγονός ότι πολύ γρήγορα επιβεβαιώνεται η θέση μας πως και η νέα δημοτική αρχή που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα θα κινούνταν στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες με την προηγούμενη της ΝΔ. Αυτό επιβεβαιώνεται με μια σειρά αποφάσεις που πάρθηκαν όλο τον προηγούμενο χρόνο στο δημοτικό συμβούλιο, όπου οι δυνάμεις που πλαισιώνουν την σημερινή δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΕ,  κτλ,) ψήφισαν και με τα δυο χέρια.

Επιβεβαιώνεται επίσης η θέση μας για το αντιδραστικό – ασφυκτικό πλαίσιο του ‘’Καλλικράτη’’ που στην ουσία οι Δήμοι ως τοπικό κράτος αναλαμβάνουν να ξεδιπλώσουν την αντιλαϊκή πολιτική Ε.Ε. – κυβέρνησης-κεφαλαίου για λογαριασμό των μονοπωλιακών συμφερόντων. Αυτό αποτυπώνεται σε μια σειρά από αποφάσεις που πάρθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και σχεδιάζονται για την επόμενη 4ετία, όπως το ξεπούλημα δομών – υπηρεσιών σε ιδιώτες μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ (αθλητισμό-πολιτισμό- παιδικούς σταθμούς κτλ.), την καθιέρωση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την μείωση μισθών, τις απολύσεις υπαλλήλων, την ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες, την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ – ΣΕΣ για τις ανάγκες του κεφαλαίου (ΑΠΕ, οδικοί άξονες, διαχείριση απορριμμάτων, αλλαγές στις χρήσης γης κτλ).

Η πρόθεση τους να συνεχίσουν στην ίδια αντιλαϊκή ρότα επιβεβαιώθηκε και στην χθεσινή τελευταία συνέντευξη του Δημάρχου σε τοπικό ΜΜΕ. Παρά τα ωραία λόγια περί «κοινωνικού δήμου», τα οράματα για την επόμενη 15ετία και τα «παχιά» λόγια για σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, η πραγματικότητα είναι σκληρή. Στον έναν χρόνο που πέρασε πρόλαβε

1.Να πάει εργαζόμενους του δήμου στα δικαστήρια ενάντια στο δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

  1. Να περάσει τα ταμειακά διαθέσιμα ύψους 8εκ στην ΤτΕ για να πληρωθεί το ΔΝΤ.

3.Να παραδώσει υπηρεσίες όπως ο αθλητισμός – πολιτισμός στην ιδιωτική πρωτοβουλία (ΚΟΙΝΣΕΠ),

4.Να συντηρήσει των εργασιακό μεσαίωνα με κάθε μορφή (2μηνα, μπλοκάκια, 5μηνα, 8μηνα),

5.Να διατηρήσει τα ήδη δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη σε μικρούς επαγγελματίες και τη λαϊκή κατοικία.

6.Να αφαιρέσει υδρομετρητές από χιλιάδες λαϊκά σπίτια που όφειλαν έως τρεις λογαριασμούς στην ΔΕΥΑΛ κτλ.

Όχι μόνο δεν υπήρξε καμιά δέσμευση για μείωση στα ανταποδοτικά τέλη, τα τιμολόγια του νερού, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς κτλ. Αλλά ως δημοτική αρχή απέρριψαν με το πρόσχημα της «νομιμότητας» αιτήματα φορέων της πόλης που ακουμπάνε ανάγκες χιλιάδων οικογενειών (πχ. Άνεργοι, απλήρωτοι, χαμηλοσυνταξιούχοι κτλ.). Αντίθετα έγινε αντικείμενο νέου «μεγαλοϊδεατισμού» στην πόλη, ύστερα από τους Μεσογειακούς των προκατόχων τους, η διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας για τα επόμενα χρόνια. Ενώ με τα σχέδια για την διαχείριση των απορριμμάτων που προανήγγειλε η δημοτική αρχή πρόσφατα, θα πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους οι μεγαλοεργολάβοι του κλάδου, καθώς πρόκειται για «χρυσορυχείο» που θα το φορτώσουν στις πλάτες του λαού.  Δεν παρέλειψε βέβαια ο κ. δήμαρχος να καλλιεργήσει για ακόμη μια φορά αυταπάτες, ίδιες με εκείνες που προεκλογικά καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ περί ισοδυνάμων, αντισταθμισμάτων κτλ, λες και οι προηγούμενοι οκτώ μήνες δεν ήταν ενδεικτικοί για τον «Αρμαγεδδώνα» που επιφυλάσσει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  στην τοπική διοίκηση. Τέλος για τις συγκρίσεις που επιχειρεί να κάνει ο δήμαρχος ανάμεσα στον ίδιο και την θητεία του αείμνηστου δημάρχου Λαμπρούλη, ο θυμόσοφος λαός μας λέει «όσα δεν φτάνει η αλεπού……..»! Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει δώσει δείγματα γραφής για την τίμια στάση της και την κριτική της απέναντι στις άλλες δυνάμεις και μάλιστα σε ζητήματα που αποτελούσαν «καυτή πατάτα» για την πόλη(πχ. γήπεδο της ΑΕΛ, Μεσογειακοί Αγώνες, Χωροταξικό κτλ.) που τελικά ο χρόνος δικαίωσε. Άλλοι θα πρέπει να ψαχθούν τι έλεγαν τότε και τι σήμερα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί Σύμβουλοι, από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι θα αποτελούσαμε την μοναδική εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση από όποια θέση και αν μας έταζε ο Λαρισαϊκός λαός. Δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά αφού όλες οι άλλες δυνάμεις συμπλέουν στην ίδια στρατηγική κατεύθυνση, αυτήν της πίστης στην Ε.Ε., το καπιταλιστικό σύστημα και τον ‘’Καλλικράτη’’.  Σ’ αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια, μέσα και έξω από την αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ