ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Δ.Α. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στην κυβέρνηση για τη συνολική της στάση στο θέμα του τσίπουρου, αλλά και στη δημοτική αρχή Τυρνάβου, χαρακτηρίζοντας υποκριτική την όλη συμπεριφορά στο θέμα της φορολόγησης εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου, καλώντας τον αγροτικό κόσμο σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις μέσω των αγροτικών συλλόγων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφήνει να διαρρεύσει στον Τύπο, η θέσης της για την φορολόγηση του τσίπουρου, προσπαθώντας να κρύψει τις συμφωνίες που έκανε με τον ΟΟΣΑ, για τα προαπαιτούμενα μέτρα που έπρεπε να πάρει, πριν ακόμα από την ψήφιση του 3ου μνημονίου.

Ηδη έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του μνημονίου από την “νέα αριστερή κυβέρνηση”, με την στενή παρακολούθηση των συμμάχων της, στην ΕΕ και όπως είπε και ο πρωθυπουργός της στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ “ο λαός μας έδωσε εντολή να το εφαρμόσουμε”.

Το τσίπουρο, είναι εδώ και χρόνια, στο στόχαστρο του μεγάλου κεφαλαίου, που έχει άμεση σχέση με την οινοπαραγωγή.

Στόχος είναι ο αφανισμός των μικρών παραγωγών, που δεν πρέπει να εφησυχάζουν από τις υποσχέσεις των κυβερνώντων περί ισοδύναμων μέτρων γιατί ο ανταγωνισμός των μεγάλων συμφερόντων του χώρου γίνεται ακόμη βάρβαρος στη σημερινή καπιταλιστική οικονομική κρίση, που βιώνει ο λαός μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τυρνάβου  υπενθυμίζει τους αγρότες πως το μνημόνιο αυτό, εκτός από την σημερινή κυβέρνηση το έχουν υποστηρίξει και τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, που σήμερα κόπτονται και βγάζουν ανακοινώσεις για την φορολόγηση των αγροτών. Γι΄αυτό θα πρέπει να κλείσει  τα αυτιά της στα παράλληλα προγράμματα, που θα προτείνουν τα άλλα κόμματα ή οι παρατάξεις, που υποστηρίζονται στις τοπικές κοινωνίες απ΄ αυτά, που άλλα λένε σήμερα και άλλα κάνουν στην πράξη.

Είναι υποκριτική η στάση της Δημοτικής Αρχής, που ενώ στηρίζει με όλες τις ενέργειές της την κυβερνητική πολιτική, βγάζει ψηφίσματα συμπαράστασης στους αγρότες και φέρεται κατά της φορολογίας του τσίπουρου.

Καλούμε τους αγρότες να οργανωθούν γύρω από τους Αγροτικούς Συλλόγους, στα ταξικά σωματεία και να αντιπαλέψουν αυτά τα μέτρα, έτσι ώστε να μην μπορούν να τα εφαρμόσουν στην πράξη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τυρνάβου, θα είναι συμπαραστάτης στον αγώνα αυτόν μπροστά μαζί με τους αγρότες της περιοχής για να αποτρέψουμε αυτά τα δυσβάσταχτα μέτρα που ξεκληρίζουν τους αγρότες από την παραγωγή”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ