ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ

Χαρακτηρίζοντας ως «εθνική επιτυχία» την υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της πρότασης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για χρηματοδότηση των έργων του ΕΣΠΑ στο 100% από κοινοτικούς πόρους, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον οποίο και επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του.

Ο κ. Νικολόπουλος απένειμε επίσης τα εύσημα στον Λαρισαίο Περιφερειάρχη για τον μεγάλο αγώνα που δίνει η Περιφέρεια για την ολοκλήρωση του έργου της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας, σημειώνοντας πως «η ολοκλήρωση αυτού του έργου το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό δώρο που θα μπορέσαμε να προσφέρουμε στις επόμενες γενιές».

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων δώρισε στον κ. Αγοραστό ένα βιβλίο του με τη βιογραφία του Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενημέρωσε τον βουλευτή για την πρόσφατη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ αλλά και τα θετικά αποτελέσματα για τη χώρα μας σε ότι αφορά το τρέχον και το νέο ΕΣΠΑ, σχετικά με τη χρηματοδότηση των έργων στο 100%, με την προοπτική τεχνικής παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος καθώς και με τη δημιουργία ειδικού ταμείου για τις πληρωμές των έργων του ΕΣΠΑ.

Ειδική αναφορά επίσης πραγματοποίησε για τις εξελίξεις στο έργο της Κάρλας επ’ αφορμή και της πρόσφατης επίσκεψης ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στη Λάρισα για το θέμα αυτό. Ο κ. Αγοραστός επανέλαβε την πεποίθηση πως η Περιφέρεια παρά το γεγονός πως παρέλαβε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο τη διαχείριση ενός σταματημένου έργου, θα καταφέρει εντός του νέου έτους να το ολοκληρώσει, κερδίζοντας ένα εθνικής σημασίας στοίχημα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε τα εξής: «Είχα την ευκαιρία να ακούσω τον κ. Αγοραστό για όσα σημαντικά και ενδιαφέροντα κάνει σε αυτήν εδώ την Περιφέρεια, που μπορεί να είναι το αντιπροσωπευτικό αλλά και πετυχημένο δείγμα του πώς μπορεί αποκεντρωμένα να λειτουργεί το κράτος με αιρετή ηγεσία και πώς μπορεί να γίνεται πυλώνας της ανάπτυξης και της προκοπής του τόπου.

Σ’ αυτόν εδώ λοιπόν τον ευλογημένο τόπο ήταν τύχη αγαθή που ο λαός επέλεξε μια δυνατή ανεξάρτητη φωνή, να ηγείται σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, όπως είναι η φωνή του Κώστα Αγοραστού. Πολύ δε περισσότερο, να βρίσκεται στο τιμόνι ένας άνθρωπος που δε μιλά από καθ’ έδρας – παρότι καθηγητής – αλλά είναι ένας άνθρωπος της πράξης που κρατά την επαφή του με την κοινωνία, παίρνει τα ακούσματά της αλλά και το όραμά του έχει τη δυνατότητα να το υλοποιεί.

Είχα την ευκαιρία να τον συγχαρώ γιατί δεν ήταν δώρο μόνο προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας αυτό που κατάφερε πρόσφατα με τον κ. Γιούνκερ, αλλά ήταν ένα πολύτιμο δώρο προς την ελληνική χειμαζόμενη κοινωνία. Αυτή η ιδέα που κατέθεσε πρώτος και τελικά κατάφερε μέσα από γόνιμη συζήτηση και διαπραγμάτευση με τον κ. Γιούνκερ, να γίνει τελικά η μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας, δηλαδή να καταφέρουμε σχεδόν στο 100% να πετύχουμε χρηματοδότηση για τα μεγάλα έργα σε όλη την Ελλάδα, μέσα από τους κοινοτικούς πόρους, μέσα από το πακέτο Γιούνκερ, που μπορούν να καταπολεμήσουν την ανεργία, να φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη, να ολοκληρώσουν έργα και να δημιουργήσουν καινούρια.

Είχα την ευκαιρία επίσης να τον συγχαρώ για το έργο της Κάρλας, γιατί πολλές φορές στο κοινοβούλιο – παρότι από την Πελοπόννησο – πήρα το λόγο, κατέθεσα ερωτήσεις, γιατί πίστευα πως πράγματι, όπως και απεδείχθη, θα ήταν η ολοκλήρωση αυτού του έργου το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό δώρο που θα μπορέσαμε να προσφέρουμε στις επόμενες γενιές, γιατί όπως ξέρετε αυτά τα αγαθά θα πρέπει να τα προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού.

Τέλος, θα πρέπει να σας πω ότι φεύγω πολύ χαρούμενος γιατί διαπίστωσα ότι δεν είμαι μόνος στην αναζήτηση της επόμενης ημέρας για την πατρίδα και για τις εξελίξεις που θα επηρεάσουν τα πολιτικά πράγματα στον ευρύτερο χώρο της κοινωνικής κεντροδεξιάς. Μοιραστήκαμε σκέψεις με τον κ. Αγοραστό, εκθέσαμε κοινούς προβληματισμούς, μα προπαντός δώσαμε τα χέρια ότι αυτό το αύριο μπορεί πραγματικά μέσα από τη δυσκολία του σήμερα να γίνει πιο ανθρώπινο, αρκεί να αποφασίσουμε να βγούμε έξω στην κοινωνία και να διαλέξουμε τους συμμάχους εκείνους που αγαπούν την πατρίδα και δεν κερδοσκοπούν εις βάρος της».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ