“ΕΙΡΗΝΗ” ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥ – ΚΛΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΥΛΟ

Το Κου – Κλό Θέατρο Κρήτης έρχεται την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο του Παππά. Θα δώσει τρεις παραστάσεις με το έργο “Ειρήνη” του Αριστοφάνη σε διασκευή του Ηλία Αναγνωστάκης και του Ανδρέα Μόσχου τις ώρες 12.00 , 17.00 και 18.30.

Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων υποδέχονται το  Κου – Κλό Θέατρο Κρήτης για να δουν τα παιδιά της πόλης μια αλλιώτικη παράσταση φτιαγμένη με αγάπη και μεράκι. Γιατί όπως λένε και οι ίδιοι, κι εμείς πιστεύουμε, “συνταγή για να κατασκευάσει κάποιος κούκλες και να παίξει κουκλοθέατρο δεν υπάρχει… Μόνο η αγάπη γι’ αυτό, και το μεράκι..!”

Από το 1980 το Κου – Κλο Θέατρο Κρήτης έχει ανεβάσει παραστάσεις όπως:

Ειρήνη του Αριστοφάνη, ο Ψαροτρομάρας (Φρόσω Χατόγλου), Οδυσσεβάχ (Ξένια Καλογεροπούλου), Θησέας (διασκευή Ηλίας Αναγνωστάκης), Ρωμαίος και Ιουλιέτα (διασκευή Η. Αναγνωστάκης), Μικρή Γοργόνα (Άντερσεν) και πολλά άλλα!

Όλα ξεκίνησαν από τη Λήμνο το 1980! Μετά από δέκα χρόνια, το 1990, συνεχίζουν στη μικρή βάση το Κριεκούκι (ή αλλιώς Ερυθρές) στη Δυτική Αττική κοντά στη Θήβα! Στο χωριό συνεχίζουν περίπου μία 20ετία. Ώσπου, από το 2011 ο Κουκλοθίασος «Κου-Κλο» περιοδεύει πλέον σε όλη την Κρήτη (με έδρα το Ηράκλειο) αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα!

Μέλος της UnimaHellas (Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθεάτρου). Με συμμετοχή το 1999 στην πρώτη πανελλήνια Συνάντηση Κουκλοπαιχτών (Θέατρο Ελυζέ) όπου 28 θίασοι υπό κοινή στέγη παρουσίασαν τηδουλειά τους για πρώτη φορά!

Λίγα λόγια για το έργο:

“Ο Τρυγαίος, ένας φτωχός αμπελουργός, ονειρεύεται να ξαναφέρει την Ειρήνη στους ανθρώπους. Παίρνει τη θαρραλέα απόφαση, να πετάξει στον Όλυμπο, εκεί όπου την έχει φυλακίσει ο θεός Πόλεμος. Με την πονηριά και την εξυπνάδα του, μαζί με τη βοήθεια των παιδιών, θα φέρει ξανά την Ειρήνη στον κόσμο.”

Ένα κουκλοθέατρο διαφορετικό. Με την τεχνική του Black Light και μεγάλες κούκλες. Ένα έργο για όλη την οικογένεια.

Για ηλικίες από 3 έως 93 χρονών!

Διασκευή: Ηλίας Αναγνωστάκης, Ανδρέας Μόσχος
Παίζουν οι: Γιώργος Αναγνωστάκης, Ειρήνη Σταυρουλάκη, Αλέξανδρος Φραγκιαδούλης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ