ΤΟ INSTAGRAM ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ #FREETHENIPPLE (=ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΗ ΘΗΛΗ)

Αν προσθέσετε μία φωτογραφία στο Instagram στην οποία οι θηλές είναι ορατές, και αυτές οι θηλές ανήκουν σε γυναίκα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η φωτογραφία να …εξαφανιστεί. Ρωτήστε τη Rihanna, ή τη Miley Cyrus, ή τη Chelsea Handler, ή τη Naomi Campbell.

Αλλά αν προσθέσετε μια φωτογραφία με τις θηλές ενός άνδρα, είστε μια χαρά. Αυτό οδήγησε πολλούς χρήστες να μιλούν για φάουλ του Instagram και να συσπειρώνονται  γύρω από το hashtag #freethenipple. Μερικοί μάλιστα κάνουν Photoshop με φωτογραφίες όπου εμφανίζονται θηλές ανδρών και από πάνω στήθη γυναικών για να στηρίξουν την άποψή τους.

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο που υπάρχει το hashtag #freethenipple, σύμφωνα με το Business Insider, ο διευθύνων σύμβουλος του Instagram, Kevin Systrom, εξηγεί επιτέλους τη λογοκρισία: Προφανώς όλα σχετίζονται με την Apple. Για να  διατηρήσουν την εφαρμογή στα Apple smartphones, θα πρέπει να συμμορφώνονται με τα πρότυπα της εταιρείας. Εκτός και αν η εφαρμογή περιορίζεται μόνο για ενήλικες, απαγορεύεται οποιοδήποτε γυμνό, και ο Systrom θέλει να κρατήσει την εφαρμογή διαθέσιμη σε όλους. (Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει στο Business Insider.)

Το Instagram είναι «προσηλωμένο στην καλλιτεχνική ελευθερία», είπε, αλλά «χρειάζεται να παίρνουμε [κάποιες] δύσκολες αποφάσεις.”

Οι φωτογραφίες με γυναίκες που θηλάζουν και έχουν σημάδια από μαστεκτομή είναι εντάξει, αλλά όλες οι άλλες φωτογραφίες με γυναικείες θηλές δεν είναι. Είναι απαράδεκτο, δεδομένου ότι είναι αρκετά εύκολο να βρείτε γυμνές φωτογραφίες σε εφαρμογές όπως το Twitter και το Snapchat, αλλά το Instagram φαίνεται οτι δεν θέλει να διακινδυνεύσει.

Πλέον εξαρτάται από την Apple να #freethenipple άπαξ και δια παντός.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ