«Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΚΡΟΝΧΟΛΜ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ

 

Το εξαιρετικό έργο του Καταλανού θεατρικού συγγραφέα Jordi Galceran, «Η μέθοδος Γκρόνχολμ» θα παρουσιάσει ο ερασιτεχνικός σύλλογος φίλων θεάτρου «Αυλαία» στο Stage (Ήρας & Φιλίππου), από τις 6 μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Η μεθοδος Γκρόνχολμ» έχει αποσπάσει περισσότερα από είκοσι βραβεία. Έχει επίσης γυριστεί σε ταινία, το 2003, τη διασκευή της οποίας υπογράφει ο ίδιος ο συγγραφέας, με τίτλο «El Metodo». Η ταινία απέσπασε δύο βραβεία Goya, το ένα εκ των οποίων ήταν του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου

Πρόκειται για ένα έργο που έχει γνωρίσει διεθνή αλλά και εγχώρια επιτυχία, (Θέατρο Τέχνης – σκηνοθεσία Δ. Χρονόπουλου, Θέατρο Αμιράλ – σκηνοθεσία Θ. Θεολόγη). Χαρακτηρίζεται από κωμωδία έως και εργασιακό θρίλερ και αναφέρεται στο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο που εφαρμόζουν οι πολυεθνικές εταιρίες για την πρόσληψη των υποψηφίων στελεχών τους.

Τέσσερα άτομα συναντιούνται στην αίθουσα συνεντεύξεων μιας πολυεθνικής εταιρίας. Είναι οι τελευταίοι υποψήφιοι που κατάφεραν να φτάσουν στην τελική φάση της επιλογής για μια διευθυντική θέση. Μόνο που δεν πρόκειται να υποβληθούν σε μία απλή συνέντευξη. Εδώ χρησιμοποιείται μία συγκεκριμένη  μέθοδος: «Η μέθοδος Gronholm»

Τους τέσσερις ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι: Κώστας Πελεκάνος (Φερνάντο), Βασίλης Γκουντής (Ενρίκε), Δημήτρης Καραβασίλης (Κάρλος) και η Βασιλική Αγά (Μερσέδες).

Σκηνοθεσία – ομάδα «Αυλαία», μουσική σύνθεση – Νάνσυ Σιώμου, φωτισμοί – Πέτρος Θώδος, γραμματεία ομάδας – Ερμιόνη Παπαδούλη καιι Σωτηρία Σμυρλή.

Η παράσταση ανεβαίνει με την ευγενική υποστήριξη της «Γενικής Κλινικής Ευτύχιος Γ. Πατσίδης».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ