ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ  ΒΑΡΕΑ  ΚΑΙ  ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Συνάδελφοι συναδέλφισσες   Στα βάρβαρα μέτρα που έρχονται πρέπει να  οργανώσουμε την μαζική μαχητική απάντηση μας. Χωρίς αυταπάτες περί ισοδυνάμων μέτρων, χωρίς αποχή και σιχτίρισμα από τον καναπέ, να μην τους αφήσουμε να χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι το εκλογικό αποτέλεσμα ότι συναινούμε στα άγρια αντιλαϊκά –αντεργατικά  μέτρα  με δράση και συμμετοχή μπορούμε να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του Γιούρογκρουπ δεσμεύτηκε με κατάλογο μέτρων ως προαπαιτούμενα στο όνομα του μνημονίου, ανάμεσα στα οποία είναι και η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος συνταξιοδότησης των εργαζομένων με ΒΑΕ στους Δήμους, που προβλέπεται στο άρθρο 4 του νόμου 3660/2008.

Στην πράξη, μας φορτώνουν με τουλάχιστον 9 χρόνια πρόσθετης Ασφάλισης προκειμένου να πάρουμε σύνταξη, από το 58ο έτος με 15 έτη που ισχύει σήμερα, στο 67ο και ανοίγουν το δρόμο για την κατάργηση και του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας (150 ευρώ) μέσα από το νέο μισθολόγιο.

Σήμερα, καταργούν από τον κλάδο μας το καθεστώς των ΒΑΕ, στο όνομα της διάσωσης των ταμείων. Εμάς που δουλεύουμε στις πιο άθλιες και ανθυγιεινές συνθήκες, στην αποκομιδή, μεταφορά, διαλογή, επιστασία, καταστροφή απορριμμάτων, στα συνεργεία συντήρησης και επισκευής των μέσων καθαριότητας, που τρώμε την βρόμα με το τσουβάλι, τον καρκίνο, την ηπατίτιδα, τις χρόνιες ασθένειες και μας οδηγούν στον θάνατο.

Να μην το επιτρέψουμε, να  αντισταθούμε. Τώρα είναι η ώρα.

Να πάρουμε στα χέρια μας τη ζωή μας, τη ζωή των οικογενειών μας, το μέλλον μας. Με τη δράση και τη συμμετοχή μας να συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να βάλουμε στην άκρη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να δυναμώσει η συσπείρωση και η ενότητα των εργαζομένων για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε.

Οργανώνουμε την πάλη μας. Δίνουμε μαζική μαχητική απάντηση με τη συμμετοχή μας στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙ0 ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ  21 ΟΚΤΩΒΡΗ  ΚΑΙ ΩΡΑ 7 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ  και  κλιμακώνουμε με Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 12 Νοέμβρη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ