“ΈΝΑ ΤΡΥΦΕΡΟ ΦΙΛΙ” ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ

Την τρυφερή ερωτική μπαλάντα “Ένα τρυφερό φιλί” του σπουδαίου Βρετανού σκηνοθέτη Κεν Λόουτς, προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στις 19.00 και στις 21.30, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Η ερωτική ιστορία μιας καθολικής με έναν Πακιστανό στη Γλασκόβη των έντονων διαφυλετικών αντιθέσεων. Αυτό που βλέπουμε είναι ένας αγώνας απελευθέρωσης από την «ασφάλεια» των κοινωνικών διαχωρισμών που δεν επιτρέπουν πολιτισμικές διασταυρώσεις. Στο γνώριμο ύφος του Κεν Λόουτς, ο οποίος παρά τον ωμό ρεαλισμό του, διατηρεί πάντα την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Ο Κασίμ, ένας νεαρός Πακιστανός που γεννήθηκε στη Γλασκόβη, αν και αρραβωνιασμένος με μια ξαδέλφη του, συνάπτει ερωτικό δεσμό με τη Ροσίν, μια Ιρλανδέζα καθηγήτρια μουσικής σε καθολικό σχολείο.

Η πράξη του αποτελεί ντροπή για τα ήθη της κοινότητάς του, αλλά και η Ροσίν διακινδυνεύει τη θέση της, καθώς η Καθολική Εκκλησία που ελέγχει διοικητικά το σχολείο της δεν επιτρέπει σχέσεις με “αλλόθρησκους”. Έρως, μουσική και ρατσισμός στη διαφυλετική Γλασκόβη.

Ο Λόουτς μεγεθύνει το ελάχιστο γιατί τον ενδιαφέρει το μέγιστο.

Το σενάριο του Πολ Λάβερτι είναι εξαιρετικό και αναδεικνύει τη δύναμη και της πιο μικρής λεπτομέρειας. Η συνεργασία του Λάβερτι με τον Λόουτς (Γλυκά δεκάξι,Ψωμί και τριαντάφυλλα), ζωντανεύει με ρεαλισμό και ευαισθησία καταστάσεις καθημερινές και υπαρκτές κερδίζοντας υποψηφιότητα για Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2004.

“Ένα τρυφερό φιλί” του Κεν Λόουτς

Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο

Τρίτη 13 Οκτωβρίου

Ώρες προβολών: 19.00 & 21.30

Γενική είσοδος: 4 ευρώΑγγλική ταινία, 2004 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 106′

Με τους: Άτα Γιακούμπ, Εύα Μπέρθστιλ, Σαμπάνα Μπακς, Σάμσταντ Ακατάρ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ