ΑΙΔΩΣ, κ. ΣΑΡΧΩΣΗ…

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν τη διαφωνία τους για την αμοιβή του προέδρου της ΔΕΣΠΤΑ εξέδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δράσης Πολιτών. Στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι Στ. Ροντούλης, Θ. Λάππας και Ανδ. Ξηρομερίσιος αναφέρουν τα εξής:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, χωρίς την παρουσία της «Δράσης Πολιτών», αποφάσισε, κατά πλειοψηφία και έπειτα από πρόταση του κ. Σαρχώση, την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης στον Πρόεδρο της ΔΕΣΠΤΑ (Σφαγεία Τυρνάβου).

Στην τοποθέτησή του, μάλιστα, ο κ. Σαρχώσης υποστήριξε: « Όπως και στην περίπτωση της κυρίας Μπίλιου είμαι ηθικά δικαιωμένος… και έχω και πάλι την ηθική βάση να προτείνω στο Σώμα να ψηφίσει για τον κ. Ντάμτσιο το ποσό των 450 ευρώ σαν μια ελάχιστη αντιμισθία» (αριθμός Απόφασης 39/2015).

Εμφανώς, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Τυρνάβου έχουν μπερδέψει την ανιδιοτελή προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την ιδιοτελή ‘’μισθοφορά’’, για να χρησιμοποιήσουμε και έναν αρχαιοελληνικό όρο που αποδίδει πλήρως τη νοσηρή αντίληψη των κρατούντων στα δημοτικά πράγματα του Τυρνάβου.

Σε μια συγκυρία δύσκολη για τα οικονομικά δεδομένα των Ο.Τ.Α., σε μια χρονική περίοδο προϊούσας φτώχειας για την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, και ενώ κανείς προηγουμένως Πρόεδρος της ΔΕΣΠΤΑ δεν είχε καταδεχθεί να λαμβάνει αντιμισθίες, φαίνεται ότι κάποιοι στο Δήμο Τυρνάβου βρήκαν έτοιμο ‘’παγκάρι’’ και θεώρησαν σωστό να επωφεληθούν από αυτό λόγω των ‘’μεγάλων υπηρεσιών’’ που προσφέρουν στον τόπο.

Αιδώς, κ. Σαρχώση. Πού πήγαν τα ωραία και μεγάλα λόγια του συνδυασμού σας περί ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς; Ασχολείστε με το Δήμο για το κοινό καλό ή για την «κονόμα»;  Κάνετε απλά το καθήκον σας ή γλυκό είναι και το «μέλι»;

Βέβαια, απαντήσεις δεν περιμένουμε. Αυτός που τρώει, άλλωστε, δεν κάνει να μιλάει. Τώρα, όμως, όλοι έχουν καταλάβει, γιατί οι φάκελοι με τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου δεν δίνονται στη «Δράση Πολιτών», όπως μήνες τώρα ζητάμε να γίνεται. Εντελώς προκλητικά, ο κ. Σαρχώσης επιθυμεί την αδιαφάνεια και το σκοτάδι, για να κρύβει τη νοσηρότητα των επιλογών του.

Τα τραγικά, όμως, που συμβαίνουν στο Δήμο Τυρνάβου δεν σταματούν μόνο στο θέμα των αντιμισθιών. Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Σαρχώσης, απευθυνόμενος στον κ. Νταβαρούκα, είπε για τα Σφαγεία: «Κύριε Νταβαρούκα πρέπει να αλλάξετε άποψη… και να ξέρετε όλοι ότι σε αυτή την περίπτωση το κρατήσαμε το θέμα πολύ χαμηλά, παρά πολύ χαμηλά το κρατήσαμε το θέμα…».

Ποιό είναι το ‘’θέμα’’, για το οποίο μιλάτε κ. Σαρχώση, νουθετώντας ή απειλώντας εμμέσως τον κ. Νταβαρούκα; Γιατί δεν το δημοσιοποιείτε, ώστε να μάθει και ο κόσμος του Τυρνάβου αυτά που υπαινίσσεσθε; Τί θέλετε να κρύψετε και πάλι κ. Σαρχώση;

Βέβαια, και πάλι δεν αναμένουμε απαντήσεις ή καθαρές κουβέντες από τον κ. Σαρχώση. Τώρα, όμως, όλοι έχουν καταλάβει την ορθότητα της πρότασης που έγινε από τη ‘’Δράση Πολιτών’’ για έλεγχο στην οικονομική διαχείριση των Σφαγείων από τους Επιθεωρητές- Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Έναν έλεγχο που δεν τολμά καν να σκεφτεί ο κ. Σαρχώσης. Γιατί άραγε;”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ