ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

Ήταν όλοι τους εκεί, από το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πάνο Σάπκα, μέχρι το Λάκη Λαζόπουλο και τη χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ελεάννα  Ανδρεούδη, όλοι τους έτοιμοι να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα της Λάρισας στη διεκδίκηση του τίτλου της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021».

polprot1Η σχετική συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες στην κατάμεστη αίθουσα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής στην Αθήνα παρουσία δημοσιογράφων μέσων εθνικής εμβέλειας, εκπροσώπων πολιτιστικών φορέων, υποστηρικτών της υποψηφιότητας αλλά και τοπικών βουλευτών.

Άψογη παρουσίαση από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της υποψηφιότητας  Γιώργο Βουλγαράκη, με τον εκτελεστικό διευθυντή Γιώργο Σάρλη  και τη διευθύντρια επικοινωνίας και προβολής του Γραφείου Υποψηφιότητας Όλγα Σταυροπούλου  πάντα στο πλευρό του, ενώ ξεχωριστή παρουσία ήταν αυτή του Σπύρου Μερκούρη, εκ των θεμελιωτών του θεσμού της Ευρωπαϊκής  Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

polprot3«… Οι πολίτες δεν πρέπει να είναι απλοί θεατές αλλά να συμμετέχουν, να κινούνται, να καταλαβαίνουν, να αισθάνονται ότι δημιουργούν! Όλες οι υποψήφιες πόλεις θα πρέπει να το τηρήσουν αυτό και να το βάλουν στο φάκελό τους», κατέληξε δίνοντας  το «στίγμα» ο Σπύρος Μερκούρης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ