ΑΘΩΟΣ Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Αθώους  έκρινε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τη διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών Άννυ  Χαλκιά που κάθισαν  στο εδώλιο κατηγορούμενοι  για απείθεια και παράβαση καθήκοντος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ υπόθεση αφορούσε στον περίφημο νόμο Μητσοτάκη και τη μη αποστολή στοιχείων δημοτικών υπαλλήλων που αφορούσαν σε επανέλεγχο των συμβάσεών τους, μια απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας στηρίζοντας έτσι τη στάση της δημοτικής αρχής.

Από το πρωί στο πλευρό του δημάρχου, βρέθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας και ο πρόεδρος της ΠΕΔ που έδωσαν το παρόν στο ακροατήριο χαιρετίζοντας στο τέλος  την αθωωτική απόφαση.

Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο κ. Καλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, επιβεβαιώνει ότι εκείνη η απόφασή, μια απόφαση που εκπορεύθηκε από τη θεμελιώδη θέση μας  για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των συμπολιτών μας, κινούνταν στην σωστή κατεύθυνση.

Επιμένω ότι ήταν εντελώς λάθος η ενέργεια του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυρ. Μητσοτάκη, να προχωρήσει προσχηματικά στον επανέλεγχο των συμβάσεων, αφού στην πραγματικότητα η διαδικασία αποσκοπούσε στη δημιουργία δεξαμενής νέων απολύσεων. Η Αυτοδιοίκηση έχει πληρώσει αρκετά από τις πολιτικές των προηγούμενων χρόνων.

Τώρα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα δρόμο όλοι μαζί για να βγούμε στο ξέφωτο.»

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ