Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Φρίκη αισθάνθηκε ο αριστερός ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, ακούγοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να καθορίζει τη Δευτέρα, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του, τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του: «Τους επόμενους κρίσιμους είκοσι (!) μήνες έχουμε, μετά την ταχύτατη και επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης,

τρεις άμεσες προτεραιότητες: Την απομείωση του χρέους, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την προσέλκυση ξένων ιδιωτικών επενδύσεων».

Ο πρωθυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή στον επόμενο πάνω από ενάμισι χρόνο θα ασχολείται με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων! Θυμόσαστε τι έλεγε ο Τσίπρας το Φεβρουάριο, όταν έκανε τις προγραμματικές δηλώσεις της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Να σας θυμίσουμε κάποια πράγματα εμείς: «Θεσπίζουμε το αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ» είχε διακηρύξει.

«Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ… Το 2015 δεν θα υπάρχει ΕΝΦΙΑ – και αυτό είναι δέσμευση» είχε υπογραμμίσει. «Καμιά μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων» είχε υποσχεθεί, προσθέτοντας: «Πρώτο μέτρο για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων, η επαναχορήγηση δέκατης τρίτης σύνταξης ως δώρο Χριστουγέννων στο τέλος του 2015, σε όποιους λαμβάνουν συντάξεις χαμηλότερες των 700 ευρώ μηνιαίως».

Είχε ακόμη πει ο Αλέξης Τσίπρας το Φεβρουάριο: «Το ίδιο πιστοί θα μείνουμε και στη δέσμευσή μας για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Αυτή η αύξηση όμως θα γίνει σταδιακά μέχρι το 2016». Δεν τήρησε απολύτως καμιά από αυτές τις υποσχέσεις του. Τις εξαφάνισε όλες αυτή τη φορά! Όλες ανεξαιρέτως!

Ακόμη και στη μοναδική αναφορά που έκανε – «παραμένει σταθερός ο προσανατολισμός μας για τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού», είπε – οφείλουμε να εκφράσουμε το θαυμασμό μας: Σε μια φράση δώδεκα μόλις λέξεων, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να εξαφανίσει τόσο το ποσό του κατώτατου μισθού, τα υποτιθέμενα 751 ευρώ όσο και το έτος που θα υλοποιούσε την υπόσχεσή του, το 2016!

Η μνημονιακή μετάλλαξη του πρωθυπουργού είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Είχε όμως την πολιτική εξυπνάδα, αφού υπέγραψε με τους Γερμανούς το «Μνημόνιο Τσίπρα», να βάλει το λαό να ψηφίσει σε βουλευτικές εκλογές υπέρ του, πριν ακόμη υποστεί τις συνέπειες του μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόλπο του πέτυχε απολύτως. Τον κατέστησε απόλυτο κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού. Κανένα κόμμα δεν μπορεί πλέον να τον ρίξει. Μόνο ο λαός, ο οποίος όμως για την ώρα και με δεδομένο ότι δεν έχει κληθεί να πληρώνει το κόστος του «Μνημονίου Τσίπρα», προτιμάει να κυβερνάται από τον Αλέξη Τσίπρα φυσικά αντί από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Άγνωστο πόσο θα κρατήσει αυτό, πόσο χρόνο, αλλά για την ώρα αυτή έτσι έχουν τα πράγματα.

Έχουμε έναν βαθιά απογοητευμένο λαό, ο οποίος έχει καταλάβει ότι ο Τσίπρας αποδεικνύεται ανίκανος να εκπληρώσει οποιαδήποτε φιλολαϊκή του υπόσχεση που βελτιώνει την οικονομική κατάσταση του κοσμάκη, αλλά το αποδίδει αυτό στο ότι ο Τσίπρας προσπαθεί κάτι να κάνει, έχουν πέσει όμως πάνω του οι Γερμανοί και τα άλλα σκυλιά της Ευρώπης, οι οποίοι μαζί με την ελληνική ολιγαρχία δεν τον αφήνουν να κάνει τίποτα. Ταυτόχρονα, παίζει κι ο Τσίπρας τα παιχνίδια του στην πλάτη των Ελλήνων. «Χαμηλοσυνταξιούχοι» όσοι παίρνουν 700 ευρώ το μήνα, αλλά …«πλούσιοι» όσοι παίρνουν πάνω από ένα χιλιάρικο! «Θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο ώστε να μην υπάρξει μείωση των συντάξεων που είναι κάτω από τα 1.000 ευρώ» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Βουλή.

«Πλούσιοι» δηλαδή οι συνταξιούχοι που παίρνουν 12.000 το χρόνο γι’ αυτό και οι συντάξεις τους θα μειωθούν! Καλά που ήρθε στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και μάθαμε έτσι ότι τους φτωχούς από τους πλούσιους τους χωρίζουν μόλις τριακόσια ευρώ το μήνα! Ούτε καν που το φανταζόμασταν αυτό!

iskra.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ