ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

To  8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας, θα διεξαχθεί στο διάστημα από 20 έως 28 Φεβρουαρίου 2016, στο γνωστό πλέον και φιλικό χώρο των Victoria Cinemas.

Μετά την οριστικοποίηση της ημερομηνίας, η οργανωτική επιτροπή έχει ήδη σχεδιάσει τους βασικούς άξονες του φεστιβάλ, το οποίο εφέτος ενισχύει την παρουσία δημιουργών ταινιών στη Λάρισα, παράλληλα με την πρόσκληση ανθρώπων του κινηματογράφου.

Συγκεκριμένα, το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας θα κινηθεί στους παρακάτω άξονες: Το Διεθνές  διαγωνιστικό ταινιών μικρού μήκους, με προβολές ταινιών από την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο γενικότερα, το Ελληνικό διαγωνιστικό, με ταινίες ελλήνων δημιουργών, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ μαθητικών ταινιών και τα Αφιερώματα.

Αναφορικά με τις προηγούμενες κατηγορίες οι προθεσμίες υποβολής ταινιών για μεν τις δύο πρώτες λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2015, ενώ για τις μαθητικές η προθεσμία λήγει στις 30 Δεκεμβρίου 2015. Οι όροι συμμετοχής για κάθε κατηγορία, καθώς και η αίτηση συμμετοχής υπάρχουν στο επίσημο site του Φεστιβάλ, www.artfoolsvideofestival.gr

Στη δεύτερη κατηγορία έχουν ενταχθεί τα αφιερώματα στα οποία φέτος θα υπάρχουν ενδιαφέρουσες καινοτομίες. ΄Ετσι έχει σχεδιασθεί και ενταχθεί στο πρόγραμμα, αφιέρωμα στις δημιουργίες των φοιτητών του τμήματος Κινηματογράφου της σχολής Καλών τεχνών του ΑΠΘ. Θα προβληθούν επιλεγμένες και βραβευμένες ταινίες των φοιτητών, θα γίνουν εισηγήσεις, παρουσιάσεις, συζητήσεις τόσο με τους ίδιους τους δημιουργούς όσο και με καθηγητές τους οι οποίοι και θα παρευρεθούν γιαυτό στην πόλη μας.

Ένα άλλο σημαντικό αφιέρωμα με το γενικό τίτλο « Ο κόσμος στο artfools» θα είναι στο μεγάλο σύγχρονο πρόβλημα αυτό της «μεταναστευτικής κρίσης». Θα επιχειρηθεί εκτός από ταινίες σχετικές με την μεταναστευτική κρίση σε διαχρονικό επίπεδο, να υπάρξουν και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις, συζητήσεις, προβολή ντοκιμαντέρ κ.α. σε συνεννόηση και συνεργασία με άλλες ομάδες πολιτισμού της πόλης.Και τούτο γιατί στο φεστιβάλ υπάρχει η άποψη ότι δεν είναι δυνατόν να προσπερνάμε γεγονότα που αφορούν την εποχή μας και μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας.

Ο εναλλακτικός κινηματογράφος είναι πλέον θεσμός μέσα στο θεσμό του Φεστιβάλ και φέτος παρουσιάζει πολλές εκπλήξεις τόσο σε θεματολογία όσο και σε παράλληλες εκδηλώσεις. Είναι το κομμάτι εκείνο που απευθύνεται στους  σινεφίλ που προτιμούν το εκτός φόρμας σινεμά.

Οι άνθρωποι του Φεστιβάλ έχουν προσκαλέσει και έχουν κλείσει με σημαντικά πρόσωπα του κινηματογράφου να παραστούν, ωστόσο αυτά θα ανακοινωθούν αργότερα, καθώς και οι προβολές αφιέρωμα στο έργο τους.

Τα Victoria cinemas θα είναι και φέτος ο κεντρικός χώρος των προβολών, το Γαλλικό Ινστιτούτο όπου θα γίνουν αρκετά αφιερώματα και εκθέσεις, το Μικρό Θέατρο, το Stage και άλλες μικρότερες αίθουσες οι οποίες διατίθενται για το φεστιβάλ, ώστε να γίνεται πράξη το « όλη η πόλη ένα απέραντο σινεμά».

Το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας και φέτος διοργανώνεται από την « Artfools”, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, και επενδύει στην υποστήριξη και των ιδιωτών αλλά κυρίως των Λαρισαίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ