ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΠΤΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Αντίθετη βρίσκει την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) η ρύθμιση απαλλαγής από την καταβολή δημοτικών τελών στους ιδιώτες επιχειρηματίες που συνάπτουν συμβάσεις παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο. Η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στο άρθρο 10 του νομοσχεδίου

με τίτλο «Μέτρα για την Εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων» που έθεσε το υπουργείο Οικονομικών σε δημόσια διαβούλευση.

Σε σχετική επιστολή που απέστειλε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, αναφέρει ότι η απαλλαγή θα παραβιάζει την αρχή της ανταγωνιστικότητας που πρέπει να ισχύει στην αγορά. Επίσης, την αρχή της ανταποδοτικότητας στην οποία στηρίζεται η καταβολή δημοτικών τελών.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι στερεί από τους δήμους σημαντικούς και θεσμοθετημένους πόρους, πάνω στους οποίους στηρίζεται η λειτουργία τους, ενώ τέλος τονίζει ότι θεωρεί απαράδεκτο στην τρέχουσα συγκυρία να είναι υποχρεωμένοι όλοι να πληρώνουν δημοτικά τέλη, νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, για την παροχή μιας σειράς υπηρεσιών και κάποιοι να απαλλάσσονται επιλεκτικά από την υποχρέωση αυτή, με την ψήφιση από τη Βουλή ευνοϊκών νομοθετικών ρυθμίσεων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com