ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΣΙΔΕΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

Το έργο της «Βιοκλιματικής ανάπλασης τμήματος του ιστορικού κέντρου», που αφορά στις περίφημες πλέον «σιδεριές» του Φρουρίου και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν κυρίως μέσα από κοινωνικά δίκτυα, απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, σε μια αίθουσα κατάμεστη κυρίως από διαφωνούντες με την εξέλιξη και τη μορφή του.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου από τη διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιοβρή  υπογραμμίστηκαν τα ιδιαίτερα όσο και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά του, ενώ όπως τονίστηκε οι αρμόδιοι μελετητές διερευνούν ήδη τη σκίαση της οδού Βενιζέλου αποκλειστικά με δένδρα και όχι με τη χρήση των χαρακτηριστικών «σιδερένιων ιστών», λόγω και του φορτωμένου δικτύου του συγκεκριμένου δρόμου και των σχετικών ενστάσεων της ΔΕΥΑΛ.

Σημαντικό, πολύπλοκο και με δυσκολίες στην εφαρμογή χαρακτήρισε το έργο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μαβίδης, ο οποίος τόνισε «είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, ωστόσο ένα έργο δεν κρίνεται όταν βρίσκεται στο 40% της υλοποίησής του».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ξεκαθάρισε πως το ερώτημα που τίθεται αφού το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ είναι «… εάν τινάζουμε το έργο στον αέρα και πληρώνει η πόλη 4 εκατομμύρια ευρώ ή εξετάζουμε τη δυνατότητα παρέμβασης για να γίνει το έργο πιο φιλικό».

«Εκφράσεις τύπου έργο-έκτρωμα, πολεμικό  κλίμα και αφορισμοί σαφώς δεν ευνοούν ένα διάλογο που συνεχίζεται, αλίμονο δε αν η κάθε δημοτική αρχή κατεδαφίζει ότι έχτισε η προηγούμενη γιατί έτσι θα βρεθούμε στα τάρταρα», κατέληξε ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε ως αργά με τοποθετήσεις των παρατάξεων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ