ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τη διοίκηση του “Απολλώνειου” για τρεις απολύσεις εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων σε ιδιωτικές κλινικές του νομού. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

“Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του Κέντρου Αποκατάστασης «ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ», για τις τρεις απολύσεις που έκανε εκδικητικά προς τις εργαζόμενες που δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς και τις απειλές του εργοδότη σχετικά με τη χρήση της νόμιμης εξάμηνης άδειας μητρότητας που δικαιούνται.

Ένα νέο χτύπημα της εργοδοτικής τρομοκρατίας σε μια περίοδο όπου η μητρότητα δεν έχει καμία κοινωνική αξία, όπου πλήττεται από την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, την έλλειψη δημόσιων και δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών, την κατάργηση οικογενειακών επιδομάτων, την επιδείνωση των εργασιακών όρων και την εντατικοποίηση της δουλειάς. Η αντεργατική νομοθεσία που ισχυροποιήθηκε τα τελευταία χρόνια με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, πλήττει κάθε πλευρά της ζωής κάθε εργαζόμενου – ης τόσο της ίδιας όσο και των παιδιών τους. Σε αυτή πατάνε και οι εργοδότες ώστε να τσακίσουν όσο γίνεται περισσότερο κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, να μειώσουν στην ουσία το μεροκάματο, κυνηγώντας ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους.

Είναι τακτική της εργοδοσίας και στις δυο κλινικές που έχει στην περιοχή μας, να προειδοποιεί – απειλεί κάθε εργαζόμενη πριν τον τοκετό πως θα απολυθεί σε περίπτωση χρήσης της εξάμηνης άδειας μητρότητας που δικαιούται.

Καλούμε τις εργαζόμενες να μην υποκύψουν στον ανήθικο αυτό εκβιασμό και τις απειλές της εργοδοσίας. Είναι δικαίωμά τους, όπως και κάθε μάνας, να βρίσκονται δίπλα στο νεογέννητο μωρό τους, ειδικά στον πρώτο χρόνο της ζωής του. Αυτό το δικαίωμα, έστω και κουτσουρεμένα όπως προστατεύεται πια, κερδήθηκε μέσα από τον αγώνα χιλιάδων γυναικών και εργαζομένων γενικότερα και δεν πρέπει να το θυσιάσουν στο βωμό της εντατικοποίησης και της κερδοφορίας της κάθε επιχείρησης.

Όλες οι εργαζόμενες, οργανωμένες στο σωματείο τους, να σταματήσουμε τέτοιες βάρβαρες συμπεριφορές. Πρέπει τώρα να μπει φραγμός σε κάθε τέτοιου είδους σχέδια που τσακίζουν τα δικαιώματα, την ίδια τη ζωή των εργαζομένων και των παιδιών τους.

Καλούμε κάθε εργαζόμενη να συμμετέχει και να ενώσει τη φωνή της με τους άλλους συναδέλφους της,  στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 21/10, στις 7:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Να παρθούν πίσω οι απολύσεις
  • Όχι στην παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όπου χρειάζεται
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της μητρότητας”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ