ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συναδέλφισσες-οι, από την αρχή της σχολικής χρονιάς ενημερώσαμε και καταθέσαμε προτάσεις σχετικά με τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στα λειτουργικά κενά των σχολείων όπως:

  • Το ενιαίο τοποθέτησης Α και Β φάσης κενών και πλεονασμάτων. Μια διαδικασία που αποτρέπει τη δυνατότητα απόκρυψης κενών στη Α΄ φάση με στόχο να ανακοινωθούν στη Β’ ή πολύ αργότερα..
  • Την δυνατότητα άμεσου ελέγχου των τοποθετήσεων από τους εκπαιδευτικούς, με την δημοσιοποίηση των μορίων (μετάθεσης ή απόσπασης ) και των σχολείων προτίμησης τους.
  • Την ανακοίνωση από το Υ.Σ της διαδικασίας τοποθέτησης- που αποφάσισε να ακολουθήσει-, αναλυτικά και με παράδειγμα και όχι αναφέροντας απλά έναν νόμο, δύο Π.Δ. και τρεις εγκυκλίους που και ασάφειες έχουν και διαφορετικά ερμηνεύονται από το κάθε Υ.Σ..

Όλα αυτά- παρουσία του Δ.Σ της ΕΛΜΕ στο Υ.Σ- ο αιρετός της ΔΑΚΕ τα αποκάλεσε μανιφέστο γι΄ αυτό και τα καταψήφισε. Τον καταλαβαίνουμε απόλυτα. Αδιαφάνεια και μηχανισμοί τον συντηρούν για δέκα χρόνια σε αυτή την θέση. Είναι τα ¨εργαλεία¨ για να μετατρέπεις την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα του κάθε συναδέλφου για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, ¨υποχρέωση¨ στα αιρετά ή διορισμένα μέλη του Υ.Σ.

Η άσκηση πίεσης στο Υ.Σ το προηγούμενο διάστημα το οδήγησε την Πέμπτη το βράδυ να πάρει απόφαση να αναρτηθούν τα μόρια (μετάθεσης η απόσπασης) και οι προτιμήσεις μέσα από την ιστοσελίδα της διεύθυνσης. Έτσι από σήμερα Τρίτη 13 Οκτώβρη η διεύθυνση άρχισε να τα αναρτά στην ιστοσελίδα της. Το θεωρούμε πρώτα απ όλα κατάκτηση του συνδικάτου αλλά και την δική μας συμβολή σημαντική, αφού ο εκλεγμένος αιρετός και μέλος της παραταξής μας, έφερε όλους τους πίνακες με τα στοιχεία από την πρώτη στιγμή στο συνδικάτο.

Τέλος αποτελεί πρόκληση η τοποθέτηση του αιρετού της ΔΑΚΕ που για δέκα χρόνια δεν έκανε τίποτα για την διαφάνεια στην διαδικασία των τοποθετήσεων, δεν έφερε ποτέ πίνακες στο σωματείο, το όποιο και αγνοούσε προκλητικά, να μας λέει ότι αυτό έγινε με δικές του ενέργειες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κριτσινιώτης Θανάσης ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παπαδόπουλος Δημήτρης ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κοντελές Δημήτρης ΤΑΚΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ