“ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ”

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με αφορμή τη διοργάνωση του 3ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5Χ5 από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ σε συνεργασία με φορείς της πόλης και ομάδες εργαζομένων.

Οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων στο Τουρνουά Ποδοσφαίρου, δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους σε αυτήν την πρωτοβουλία του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.

Από τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ειπώθηκαν τα εξής:

“Σε μια περίοδο όπου εντείνονται τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, οι εξαρτήσεις και ο κοινωνικός αποκλεισμός, η στήριξη και η ένταξη των πιο ευάλωτων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία μας. Η κρίση είναι παντού γύρω μας, είναι παρούσα. Και είναι κρίση κοινωνική, οικονομική, ηθική, πολιτιστική, μια κρίση αξιών.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε την ανάγκη να γνωριστούμε μεταξύ μας, να μιλήσουμε για αλληλεγγύη και συνεργασία ανάμεσα στους φορείς της πόλης μας. Ως θεραπευτικό πρόγραμμα ΕΞΟΔΟΣ, ένα από τα παλαιότερα προγράμματα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) με συνεχή παρουσία στην πόλη της Λάρισας από το 1989 – 26 ολόκληρα χρόνια – κρατάμε ανοιχτό έναν ακόμη δίαυλο επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία και εκπέμπουμε ένα πραγματικά αισιόδοξο μήνυμα ζωής και ελπίδας μέσα από τον αθλητισμό.

Είναι γνωστό πως στόχος του προγράμματός μας, είναι η αλλαγή του τρόπου ζωής των χρηστών με την πλήρη αποχή τους από τη χρήση ουσιών και η προετοιμασία της ομαλής κοινωνικής τους επανένταξης. Και οι αθλητικές δραστηριότητες αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια, αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια για τη δραστηριοποίηση και την κοινωνική επανένταξη των μελών που παρακολουθούν το πρόγραμμά μας”.

Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ σε συνεργασία με άλλους 9 σημαντικούς φορείς της πόλης και ομάδες εργαζομένων οργανώνει, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5Χ5 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του. Με ευθύνη του Εναλλακτικού Σχολείου Ενηλίκων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, διαμορφώθηκαν οι συνθήκες ώστε να οργανωθεί και να φιλοξενηθεί ένα Ποδοσφαιρικό Τουρνουά, όπου το μόνο έπαθλο θα είναι η συντροφικότητα και η φιλία, η χαρά του παιχνιδιού, η ομορφιά του ποδοσφαίρου, όπου θα κυριαρχεί η ευγενής άμιλλα, χωρίς φανατισμούς και βία.

Την Τρίτη 20 Οκτώβριου θα ξεκινήσει το Τουρνουά, που θα διαρκέσει τρεις περίπου μήνες με τη συμμετοχή των παρακάτω 10 ομάδων, σε δύο ομίλους των 5:

Α’ όμιλος Β’ όμιλος

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Κωνσταντίνος Κούμας” ALFA WOOD

 

Θεσσαλικό Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» ΔΕΥΑΛ

 

Δήμος Λαρισαίων Εργαζόμενοι Μηχανικού
ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Τ.Ε.Ε.
Π.Υ.Λ. Παλαίμαχοι ΑΕΛ

Οι 4 πρώτοι των ομίλων συνεχίζουν στην επόμενη φάση, ενώ οι τελευταίοι αποκλείονται από τη συνέχεια του Τουρνουά. Οι 8 ομάδες που θα περάσουν στην επόμενη φάση θα παίξουν χιαστί (ο πρώτος και ο δεύτερος του ενός ομίλου με τον τέταρτο και τον τρίτο αντίστοιχα του άλλου ομίλου και αντίστροφα) σε Νοκ Άουτ αγώνες. Για την επόμενη φάση, οι 4 ομάδες που θα προκύψουν θα κληρωθούν μεταξύ τους, ώστε να προκύψουν τα ζευγάρια των ημιτελικών σε αγώνες Νοκ-Άουτ. Οι νικητές των ημιτελικών θα παίξουν στον μεγάλο τελικό του Τουρνουά και οι ηττημένοι στον μικρό τελικό.

Κάθε εβδομάδα θα διεξάγονται 4 έως 6 αγώνες και κάθε αγώνας θα διαρκεί 50 λεπτά (25 λεπτά το κάθε ημίχρονο) με ενδιάμεσο διάλειμμα 10 λεπτών.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν: οι κ.κ. Σωτήρης Μπουντής, Υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, Βαγγέλης Κυριτσάκας, Α/Υπεύθυνος Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, Γεώργιος Κυρίτσης, Γυμναστής του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, Ηλίας Παπαθανασίου από τη ΔΕΥΑΛ, Γιάννης Λυτροκάπης από το Τ.Ε.Ε., Ηλίας Αρβυθάς από την Π.Υ.Λ., Χάρης Δημόπουλος από το Θεσσαλικό Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» και Γεώργιος Διδασκάλου από τους Εργαζόμενους Μηχανικού του Στρατού

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ