ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Μετά από 3ωρη συνεδρίαση και ονομαστική ψηφοφορία υπερψηφίστηκε στο πλαίσιο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας ο οικονομικός απολογισμός του Δήμου Λαρισαίων.

Τρία τα «όχι» στην ψηφοφορία, της Ρένας Καραλαριώτου  την οποία ωστόσο δεν ακολούθησαν τα μέλη της παράταξής της και των συμβούλων της Λαϊκής  Συσπείρωσης, με τελικό απολογισμό 35 «ναι» και 3 «όχι».

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Νταής όσο και  ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης έκαναν λόγο για μια Τ.Α «… που πρέπει να είναι από την ίδια όχθη αλλά και διεκδικητική απέναντι στην κεντρική εξουσία».

«Λειτουργούμε σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον και θα πρέπει με στοχευμένες  παρεμβάσεις να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ για το δήμο», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του δημάρχου.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ

Το θέμα που προέκυψε με την «παράταση» της λειτουργίας του παζαριού αποτέλεσε αντικείμενο ερώτησης των επικεφαλής δύο παρατάξεων, με τη Ρένα Καραλαριώτου  να ζητά εξηγήσεις και το Ντίνο Διαμάντο  να ρωτά για την επιβολή προστίμων.

Απαντώντας ο δήμαρχος Λαρισαίων ξεκαθάρισε πως η μέρα τακτοποίησης των οικονομικών των εμπόρων εξελίχθηκε αυθαίρετα σε μέρα πώλησης εμπορευμάτων και αφού  είχε προηγηθεί σχετική παρέμβαση για την «αποκαθήλωση» ταμπελών  που ανακοίνωναν παράταση της εμποροπανήγυρης.

« Πολεμικές ιαχές,  έλλειψη αυτοσυγκράτησης και ψυχραιμίας και προτροπές για διακοπές ρεύματος και επέμβαση των ΜΑΤ σε μεροκαματιάρηδες δεν μας εκφράζουν», υπογράμμισε ο κ. Καλογιάννης τονίζοντας πως έγινε σχετική παρέμβαση της Δ/νσης  Εμπορίου.

Τέλος όσον αφορά στην επιβολή προστίμων ο δήμαρχος τόνισε πως «… κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο για ανθρώπους που ήρθαν να δουλέψουν 6 μέρες στην πόλη», υπεραμύνθηκε της ίδιας πολιτικής που όπως είπε «ακολουθείται  και στους εμπόρους της πόλης», ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει αποφάσεις για πρόστιμα ως «τερτίπια  άλλων εποχών».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ