ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ: ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Ν. Λάρισας Άννα Βαγενα παρακολουθεί τις εργασίες αποκατάστασης του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας ευρισκόμενη σε τακτική επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς (τεχνικό τμήμα και αρχαιολογική υπηρεσία) προκειμένου να υποστηρίξει και να προωθήσει τις εργασίες ολοκλήρωσης του έργου

και παράδοσης του Θεάτρου στο κοινό, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση κι επίλυση τυχόν προβλημάτων. Το θέμα αναμένεται να θιγεί, μεταξύ άλλων, και στη συνάντηση που έχει προγραμματίσει η κ. Βαγενά με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό την επόμενη εβδομάδα.

Η Άννα Βαγενά σχεδιάζει, μάλιστα, και επιτόπια επίσκεψη στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου –επίσης– στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας για να συνομιλήσει εκ του σύνεγγυς με τους αρμόδιους για την αποπεράτωση του έργου φορείς. Η βουλευτής έχει ήδη τονίσει ιδιαίτερα την ανάγκη της τοπικής κοινωνίας να αποκτήσει πρόσβαση στις κερκίδες του Θεάτρου και να βιώσει την ψυχοκαθάρσια διαδικασία της δραματουργίας από το κοίλο (τα εδώλια-καθίσματα) μέρος του. Σύμφωνα με πληροφορίες των αρμοδίων αρχών, το Θέατρο θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει κανονικά περίπου 800 θεατές μετά την ολοκλήρωση των βασικών εργασιών, οι οποίες αναμένεται να περατωθούν στα τέλη Δεκεμβρίου 2015.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com