ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Εδώ και καιρό γνωρίζουμε ότι ο μεσημεριανός ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στην αναζωογόνηση ενός κουρασμένου μυαλού.

Λεπτομερή ευρήματα όμως δείχνουν τις διαφορετικές ευεργετικές επιδράσεις στον εγκέφαλο που έχουν οι διαφορετικής διάρκειας σιέστες.

Αν λοιπόν θέλετε να ξυπνήσετε από το μεσημεριανό σας  πραγματικά ξεκούραστα, τότε η ιδανική διάρκειά του θα πρέπει να είναι ή 10-20 λεπτά, ή 90 λεπτά. Αυτές οι δύο είναι οι καλύτερες επιλογές σας.

Σε ύπνο 10-20 λεπτών θα μπείτε μόνο στο πρώτο, ελαφρύτερο στάδιο του ύπνου, ή μη-REM ύπνου. Αυτή η διάρκεια ύπνου θα σας δώσει μια ώθηση στα επίπεδα της ενέργειας και της εγρήγορσης, αλλά καθώς ο ύπνος σας δεν θα είναι βαθύς, θα είστε σε θέση να ξυπνήσετε εύκολα.

Αν κοιμηθείτε 90 λεπτά, θα πέσετε σε βαθύ ύπνο, και έτσι θα κάνετε έναν πλήρη κύκλο ύπνου, που σας δίνει πολλά οφέλη, αλλά και σας επιτρέπει να ξυπνήσετε χωρίς να συνεχίσετε να νιώθετε ότι νυστάζετε.

Η έρευνα δείχνει ότι ο ύπνος διάρκειας 10-20, ή 90 λεπτών το μεσημέρι, βελτιώνει τη μνήμη και τη δημιουργικότητα.

Από την άλλη όμως, ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν κοιμηθείτε για 60 λεπτά ή 30 λεπτά, θα επιτρέψετε στον εγκέφαλό σας να ξεκουραστεί, όμως σε αυτά τα χρονικά διαστήματα διακόπτετε τον κύκλο του ύπνου σας, και κατά πάσα πιθανότητα, αυτό θα σας κάνει να ξυπνήσετε με πονοκέφαλο, και ενδεχομένως, να νιώθετε πιο κουρασμένοι από ο, τι πριν πάτε για ύπνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ