ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

Αποτροπιασμό και οργή γεννά η  πολύνεκρη δολοφονική βομβιστική  επίθεση του τουρκικού κράτους σε μία μαζικότατη συγκέντρωση σωματείων , οργανώσεων και κομμάτων της αριστεράς, γυναικείων συλλογικοτήτων και νεολαιίστικων σχημάτων το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στην Άγκυρα.

Οι βόμβες εξερράγησαν λίγο πριν το προγραμματισμένο μεγάλο συλλαλητήριο για την Ειρήνη, ενάντια στον πόλεμο και το φασισμό. Οι ανακοινώσεις των τουρκικών οργανώσεων μιλούν για  97 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, αρκετοί σε κρίσιμη κατάσταση.

Πρόκειται για ένα φασιστικό έγκλημα που  ηθικοί  αυτουργοί είναι το πολιτικό κατεστημένο , η άρχουσα τάξη της Τουρκίας , ο Ταγιπ Ερντογάν και  η κυβερνησή του. Ο Ερντογάν εδώ και καιρό πραγματοποιεί επιθέσεις στο λαό της Τουρκίας και του Κουρδιστάν για να εξασφαλίσει την εκλογική παντοδυναμία του με τρομοκρατία και αίμα. Οι μνήμες από τη σφαγή στο Σουρούτς , οι δολοφονίες εκατοντάδων ανθρώπων από το Ντιγιαμπακίρ ως το ηρωικό Κομπάνι και σε όλες τις περιοχές της νοτιανατολικής Τουρκίας είναι ακόμα νωπές.

Ο Ερντογάν στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους λαούς της Τουρκίας και του Κουρδιστάν ότι όποιος αντιστέκεται και ζητάει το δίκιο του βάζει αυτόματα τη ζωή του σε κίνδυνο.  Η επίθεση όμως αυτή έχει στόχο όλους τους λαούς της περιοχής  Βεβαίως οι κυβερνήσεις της «πολιτισμένης» Δύσης της Ε.Ε.  που τόσο ενδιαφέρονται για τη «δημοκρατία» και τα «ανθρώπινα δικαιώματα», τόσο όσο να τα εξάγουν στα φτερά των βομβαρδιστικών τους, δεν καταδίκασαν το τουρκικό καθεστώς, μιας και συνεργάζονται μαζί του. Οι ιμπεριαλιστές χρειάζονται τα τσιράκια τους. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ο Ερντογάν σύμμαχoς όλου αυτού του σιναφιού , όπως άλλωστε και η Ελλάδα. Από κοντά λοιπόν και ο Τσίπρας, που το μόνο που σκέφτηκε να κάνει μόλις έμαθε τα νέα ήταν να στείλει συλλυπητήρια στον… Νταβούντογλου, αγνοώντας επιδεικτικά την ανοιχτή καταγγελία  του κινήματος της Τουρκίας ότι την ευθύνη για την επίθεση την έχει το ίδιο το τουρκικό κράτος

Εμείς από την πλευρά μας, κάνουμε τη θλίψη αλληλεγγύη και την οργή μας αγώνα

Παλεύουμε από την άλλη μεριά του Αιγαίου ενάντια στα μεγαλοιδεατικά σχέδια και τον επεκτατισμό  των ισχυρών του πλούτου που δημιουργούν πολέμους, πόνο ,προσφυγιά και  φτώχεια. Αναζητάμε μια κοινωνία δικαιοσύνης και ελευθερίας αδιαφορώντας για τους νόμους της « αγοράς» και του «κέρδους» . Στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου τουρκικού λαού, εμπνεόμαστε από το συναρπαστικό αγώνα για δημοκρατική αυτονομία και κοινωνική απελευθέρωση στο Κουρδιστάν και στο Κομπάνι.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 6,30μ.μ. Κεντρική Πλατεία Λάρισας ( δικαστικό )

ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ & ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ / ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ